Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Αυγ-2022 13:08

  Μήνυμα της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου στον Ουκρανό ομόλογό της, Β. Ζελένσκι, για την επέτειο της ουκρανικής ανεξαρτησίας

  Σακελλαροπούλου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την 31η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, απέστειλε στον Ουκρανό ομόλογό της, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

  Πιο ειδικά, η αρχηγός του κράτους σημειώνει:

  "Αγαπητοί Ουκρανοί φίλοι,

  Η σημερινή 31η επέτειος από την ανεξαρτησία σας, αντί να σας βρίσκει να γιορτάζετε, σημαδεύεται δυστυχώς από τον εξάμηνο αγώνα σας ενάντια στη βάρβαρη και άδικη ρωσική εισβολή.

  Την ίδια στιγμή, η αντίστασή σας και η πίστη σας στην ελευθερία αποτελούν για όλο τον κόσμο ένα εξαιρετικό παράδειγμα αγώνα κατά του αυταρχισμού και της επεκτατικότητας. Από αυτή την οπτική, η 24η Αυγούστου έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό φέτος.

  Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η Ελλάδα, μαζί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, εξέφρασε ανεπιφύλακτα την αλληλεγγύη της προς την Ουκρανία και στήριξε τον αγώνα σας να επιλέξετε το δικό σας πεπρωμένο εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

  Αγαπητοί φίλοι,

  Οι χώρες μας συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας και μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Με αυτό το πνεύμα, προσβλέπω στη συνεχή στενή μας συνεργασία και εύχομαι να εξέλθετε σύντομα από αυτή την τραγωδία".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ