Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Αυγ-2022 09:25

  Σε ρυθμούς ΔΕΘ εισέρχεται σταδιακά το Μέγαρο Μαξίμου

  5359191
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Σε... ρυθμούς πρωθυπουργικής παρουσίας στην εφετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εισέρχεται, σταδιακά, το Μέγαρο Μαξίμου.

  Το διήμερο της 10ης και της 11ης Σεπτεμβρίου ορίζεται, ουσιαστικά, ως η απαρχή της μακράς προεκλογικής περιόδου για τη χώρα, αλλά και το σκηνικό επάνω στο οποίο θα αποτυπωθούν στρατηγικές και πολιτικές για το επερχόμενο κρίσιμο δωδεκάμηνο, καθώς και την επόμενη τετραετία, με την προετοιμασία για το "πακέτο” των ανακοινώσεων του κ. Μητσοτάκη από τη συμπρωτεύουσα να...μπαίνει στις ράγες των εσωτερικών κυβερνητικών συσκέψεων.

  Το θέμα των παρακολουθήσεων, την ίδια στιγμή, παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, έχοντας προκαλέσει βαθιές ρωγμές στο προφίλ της κυβέρνησης, το όλο πλαίσιο κινείται πέριξ του ανοίγματος της Βουλής, στις 22 Αυγούστου, ενώ στελέχη επισημαίνουν πως στην προμετωπίδα βρίσκονται τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, καθώς σχετίζονται με τη...βαριά ατζέντα της ακρίβειας που ορθώνει πολλαπλές...Συμπληγάδες στους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

  Με το πέρας του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, το κυβερνητικό επιτελείο αναμένεται ότι θα αυξάνει σταθερά το βηματισμό του μέχρι το πρώτο πολιτικό "ραντεβού” της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Με την επιστροφή του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου η θεματολογία των οικονομικών παρεμβάσεων για τη θωράκιση των πολιτών θα τεθεί επί τάπητος στις συζητήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία και τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, με τον προβληματισμό να συνδέεται με την αύξηση του ενεργειακού κόστους και του κόστους αγοράς αγαθών και υπηρεσιών, που έτσι κι αλλιώς ανοίγουν την...κουρτίνα ενός δύσκολου χειμώνα για εκατομμύρια καταναλωτές.

  Κεντρικός στόχος, όπως αυτός έχει εκφραστεί πολλάκις από τον κ. Μητσοτάκη, παραμένει η συνεχής στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, υπό τον ισχυρό αστερίσκο της δημοσιονομικής ισορροπίας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που, μετά την έξοδο της Αθήνας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, μεγάλο κυβερνητικό στοίχημα για το 2023 αποτελεί η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει, από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, νέα μέτρα ενίσχυσης κατά της ακρίβειας, τα οποία θα σχετίζονται με τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και τη νέα επιδότηση στα καύσιμα, ενώ στη φάση της δρομολόγησης βρίσκεται και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες, καθώς και η αύξηση των συντάξεων. "Τα μέτρα που θα ληφθούν για το τελευταίο τρίμηνο του έτους είναι σε λίστα και ποσοτικοποιημένα”, ανέφερε πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τον πρωθυπουργό στην πορεία προς τη Διεθνή Έκθεση.

  Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, θα κινηθεί τις επόμενες εβδομάδες και σε ρυθμούς πρωθυπουρικών επισκέψεων σε Λεκανοπέδιο Αττικής και περιφέρεια. Κυβερνητικά στελέχη και συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επεξεργάζονται το επόμενο κύμα των περιοδειών του πρωθυπουργού που θα έχει ως κεντρικό στόχο την επικοινωνία των μεταρρυθμίσεων στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, καθώς και τις προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα κόμματα καλούνται πλέον σε αυτήν την πορεία προς την εθνική κάλπη να αναδείξουν τις προτάσεις τους, με βάση τις οποίες θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ