Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Αυγ-2022 18:52

  Ι. Αχμέτ - Μ. Μπαράν (ΠΑΣΟΚ): Καταδικάζουν τη δήλωση Χ. Αθανασίου περί σκοπιμότητας παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών

  Ιλχάν Αχμέτ (ΠΑΣΟΚ) : Νέο θεσμικό ολίσθημα από τον Χ. Αθανασίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.20

  Την απερίφραστη καταδίκη για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου περί σκοπιμότητας παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών, εξέφρασαν ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν.

  Ο κ. Αχμέτ καταγγέλλει ότι η δήλωση Αθανασίου "αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών", καθώς πέρα από την μισαλλοδοξία που καλλιεργεί "καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης."

  Καταλήγοντας, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι "Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος."

  Από την πλευρά του ο κ. Μπαράν σημειώνει ότι η δηλωση του κ. Αθανασίου καλλιεργεί πνεύμα δογματισμού και μισαλλοδοξίας. "Ο στιγματισμός λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων μέσα σε μια ευνομούμενη και συνταγματικά κατοχυρωμένη Δημοκρατία, είναι απερίφραστα καταδικαστέος και συλλήβδην κατακριτέος, όπως το επιτάσσει η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος", προσθέτει.

  Αναλυτικά η δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ:

  "Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση - δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών.

  Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης.

  Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος."

  Και η δήλωση του Μπουρχάν Μπαράν:

  "Η δήλωση - υπαινιγμός του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή της Ν.Δ, κ. Αθανασίου με την οποία αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους βουλευτές ως εν δυνάμει υπόπτους για εθνική προδοσία και ως εκ τούτου θα ήταν "θεμιτό" να παρακολουθούνται, καλλιεργεί πνεύμα δογματισμού και μισαλλοδοξίας. Ο στιγματισμός λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων μέσα σε μια ευνομούμενη και συνταγματικά κατοχυρωμένη Δημοκρατία, είναι απερίφραστα καταδικαστέος και συλλήβδην κατακριτέος, όπως το επιτάσσει η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος".

  Η δήλωση Αθανασίου

  Νωρίτερα σήμερα, ο Χαραλάμπος Αθανασίου, βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι οι παρακολουθήσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας είναι νόμιμες είχε αναφερθεί σε παράδειγμα που έφερε στους μουσουλμάνους βουλευτές.

  "Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος - δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια", είχε αναφέρει ο κ. Αθανασίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως και σας αναφέρω μάλιστα. Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ