Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 07-Αυγ-2022 19:16

  Γ. Οικονόμου: Προτεραιότητα η διαλεύκανση του λανθασμένου χειρισμού της ΕΥΠ

  Γ. Οικονόμου: Προτεραιότητα η διαλεύκανση του λανθασμένου χειρισμού της ΕΥΠ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξέδωσε δήλωση σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη,ε μετά τις δηλώσεις του τελευταίου, καθώς και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως για το εν λόγω ζήτημα "απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του".

  Ο κ. Οικονόμου προσθέτει πως η κυβέρνηση "δεν θέλει να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση", όμως εξαπέλυσε και βέλη προς αυτούς εμπλέκουν τον πρωθυπουργό στην υπόθεση, τονίζοντας πως "με τα ψέματα όσων επιχειρούν να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων".

  Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονόμου:

  Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του.

  Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις. Ταυτόχρονα, χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του: να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί. Η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση. 

  Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού, με τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ