Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιουλ-2022 12:55

  Κ. Μητσοτάκης: "Ας διαφυλάξουμε την πολιτική αντιπαράθεση πριν καταλήξει σε ένα μακελειό χυδαιότητας"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στο σύνολο των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων που έχουν στην πρώτη γραμμή τους τον πολίτη και "ειδικά τον πολίτη ο οποίος μέχρι σήμερα κινείτο συχνά στην γκρίζα ζώνη της απόλυτης κρατικής αδιαφορίας…", εστίασε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη Βουλή και στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

  "Επιμένω ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο δοκιμάζεται η προοδευτική κατεύθυνση αλλά και η ριζοσπαστική θεώρηση κάθε πολιτικής δύναμης… Σε αυτά τα μικρά που για κάποιους είναι πολύ μεγάλα και τα οποία όλα μαζί συνθέτουν τα μεγάλα… Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε μία κυβέρνηση της προόδου…Και μπορώ να βεβαιώσω ότι θα μείνουμε στο δρόμο των τολμηρών αλλαγών…", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής, με αφορμή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, να υπερβεί το κλίμα της τοξικότητας και, όπως σημείωσε, έχει διαβρώσει ολόκληρο τον πολιτικό διάλογο.

  "Λίγες ημέρες πριν γιορτάσουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας είναι μία ευκαιρία να αποκαταστήσουμε και το περιβάλλον της, σε μία συγκυρία με πολύ δύσκολες εξωτερικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν να ανοίγουν οι εσωτερικές πληγές. Έχουμε ανάγκη από ενότητα. Δεν έχουμε ανάγκη από χυδαιότητα. Έχουμε ανάγκη από ευθυκρισία και ευαισθησία και όχι από υποκρισία. Και σε όλα αυτά κρινόμαστε καθημερινά. Και ας διαφυλάξουμε την πολιτική αντιπαράθεση πριν καταλήξει σε ένα μακελειό χυδαιότητας. Διαφορετικά, να είστε σίγουροι, ότι η ίδια η Δημοκρατία θα εξοστρακίσει ξανά στο περιθώριο αυτούς που στην πράξη την υπονομεύουν…", τόνισε.

  Ο κ. Μητσοτάκης, εστιάζοντας στο σχέδιο νόμου έκανε λόγο για βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα. "Πριν λίγες ημέρες στην ίδια αίθουσα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, συζητούσαμε για την κοινωνική πολιτική και σήμερα προσθέτουμε έναν ακόμα κρίκο σε αυτή τη μεγάλη αλυσίδα ισότητας και ισονομίας που θέλουμε να έχουν όλοι…Και αποδεικνύουμε ότι το ενδιαφέρον μας για τον πολίτη δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα νομοσχέδια αλλά είναι διαρκής προσανατολισμός του Κράτους…", ανέφερε και σημείωσε πως ήδη έχουν αποσταλεί τα πρώτα 100.000 SMS και έχουν διεξαχθεί, με βάση το πρόγραμμα, οι πρώτες 4.000 μαστογραφίες σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές σε Ελληνίδες άνω των 50 ετών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ