Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Ιουλ-2022 12:58

  Γ. Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε ρυθμούς τοξικότητας, ακραίας πόλωσης, εκχυδαϊσμού της πολιτικής ζωής

  Γ. Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε ρυθμούς τοξικότητας, ακραίας πόλωσης, εκχυδαϊσμού της πολιτικής ζωής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για "τοξικότητα, ακραία πόλωση και εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής" εγκαλεί η κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας σταθερή την πορεία της κατά μέτωπο επίθεσης στις αναφορές στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως οι κύριοι Βερναρδάκης και Πολάκης.

  "Ο πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αναδείξει με συγκεκριμένα και χαρακτηριστικά παραδείγματα την απρέπεια και την ευτέλεια, με την οποία εδώ και καιρό έχει επιλέξει να πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι ακρότητες μπορεί να οδηγήσουν σε περιστατικά που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους και ο πρωθυπουργός αυτό ανέδειξε με τη χθεσινή του τοποθέτηση. Θα είχε τη δυνατότητα ο κ. Τσίπρας, αντί να είναι με τον κ. Λυμπερόπουλο, να είναι στη Βουλή και να πάρει αποστάσεις από αυτές τις πολιτικές ευτελείας και χυδαιότητας. Δεν το έκανε, αλλά αντίθετα η ταχύτητα με την οποία επιβεβαιώθηκαν όσα είπε ο πρωθυπουργός, με την ανάρτηση του κ. Πολάκη, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε ρυθμούς τοξικότητας, ακραίας πόλωσης, εκχυδαϊσμού της πολιτικής ζωής…", τόνισε ο κ. Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

  Εστιάζοντας στα της υπόθεσης Λιγνάδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι το να γίνεται μία δικαστική απόφαση για μία υπόθεση βιασμού θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν είναι κάτι, το οποίο πρέπει να θεωρείται κανονικό σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου…

  "Είναι μία επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο ένα τέτοιο κόμμα θα μπορούσε να κοιτάξει είτε να καπηλευτεί, είτε να αναγάγει σε θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης μία απόφαση που έχει ποινική διάσταση… Η Δικαιοσύνη αποφάσισε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ. Εάν είχε τη δυνατότητα να αποφασίσει με βάση την αλλαγή που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον Ποινικό Κώδικα τότε με βάση αυτή την αλλαγή η ποινή θα ήταν ισόβια… Και το αδίκημα του βιασμού ανηλίκων θα τιμωρούνταν με ισόβια…", ανέφερε. 

  "Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης οφείλουν να είναι σεβαστές και από το θεσμικό μου ρόλο οφείλω να μείνω σε αυτό. Από εκεί και πέρα, η κοινωνία και οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να κρίνουν και να αξιολογούν τις αποφάσεις. Πρώτα και επάνω από όλα, όμως, αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου όλοι είναι ότι η Δικαιοσύνη δεν αποφασίζει εν κενώ, αλλά με βάση τους νόμους, τον Ποινικό Κώδικα… Η Νέα Δημοκρατία με τις αλλαγές που έκανε κατέστησε αυτό το αδίκημα να τιμωρείται με ισόβια… Οι δικαστές αποφασίζουν με βάση τα κριτήρια που πρέπει να αποφασίζει η Δικαιοσύνη και το θεσμικό πλαίσιο που έχουν στη διάθεσή τους…", πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ