Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Ιουλ-2022 12:19

  Υπογραφή μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των γενικών διευθύνσεων αμυντικής πολιτικής Ελλάδας - Ισραήλ

  Υπογραφή μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των γενικών διευθύνσεων αμυντικής πολιτικής Ελλάδας - Ισραήλ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) υπέγραψαν οι γενικοί διευθυντές των γενικών διευθύνσεων Πολιτικής Εθνικής 'Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) των υπουργείων Εθνικής 'Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)Ελλάδας και Ισραήλ, Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος και ταξίαρχος (Res.) Dror Shalom, στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχαν, χθες, στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου Economist στο Λαγονήσι (26th Annual Economist Government Roundtable).

  Το μνημόνιο κατανόησης αφορά στη διμερή συνεργασία στον τομέα της ακαδημαϊκής ανάλυσης του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, την εκπόνηση στρατηγικών μελετών και τη συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην επικράτεια της χώρας μας και του Ισραήλ και εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αμυντικών σχέσεων των 2 χωρών.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι απειλές και προκλήσεις ασφάλειας, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής γενικότερα. Ειδικότερα, ο Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος, αναφέρθηκε στις κλιμακούμενες, αποσταθεροποιητικές και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, η οποία υιοθετώντας υβριδικές τακτικές συνεχίζει να προωθεί τον αναθεωρητισμό της, όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση της ΓΔΠΕΑΔΣ,

  Παράλληλα, τονίστηκε η κοινή αποφασιστικότητα για περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας με σκοπό την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ