Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουν-2022 16:38

  Κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για την προκλητική καμπάνια "Turkaegean"

  Κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για την προκλητική καμπάνια "Turkaegean"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή "για την απαράδεκτη τουρκική εκστρατεία με τίτλο "Turkaegean"", κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, της Ειδικής Ομάδας για θέματα τουρισμού, αλλά και της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Η κ. Βόζεμπεργκ χαρακτήρισε "απαράδεκτη και αθέμιτη την τουρκική καμπάνια με τον αγγλικό τίτλο "Turkaegean", που μεταφράζεται στα ελληνικά ως "Τουρκαιγαίο" ή "Τούρκικο Αιγαίο"", όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

  Επιπλέον, σημείωσε ότι "ο όρος αυτός χρησιμοποιείται αντίστοιχα με την ίδια σημασία και σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, προκαλώντας σύγχυση σε βάρος του ελληνικού τουρισμού, ενώ παράλληλα συνδέεται σκόπιμα με την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και την αναθεωρητική της πολιτική στην περιοχή του Αιγαίου".

  Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Βόζεμπεργκ ρώτησε την Ευρωπαική Επιτροπή σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί και τι μέτρα προτίθεται να λάβει μέσω του αρμόδιου Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου "να απαγορευθεί άμεσα η χρήση και κυκλοφορία του αθέμιτου και απαράδεκτου αυτού όρου, που παραπέμπει αφενός σε ανιστόρητες αιτιάσεις από πλευράς της Τουρκίας και αφετέρου βλάπτει κατάφωρα το ελληνικό τουριστικό προϊόν".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ