Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουν-2022 14:42

  Οι προσδοκίες της Αθήνας στη Σύνοδο Κορυφής των "27" στις Βρυξέλλες

  25868237
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες στρέφει το βλέμμα της η Αθήνα. "Το κείμενο των Συμπερασμάτων, έτσι όπως φαίνεται να διαμορφώνεται, καλύπτει τις ελληνικές θέσεις. Από εκεί και πέρα, στη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός, αν χρειαστεί, θα αναδείξει όλα τα ζητήματα που συνδέονται με την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή μας", τόνισε ο κ. Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

  Η Αθήνα, προτάσσοντας τις ισχυρές θέσεις και τις συμμαχίες της, περνάει στο επόμενο στάδιο διεθνοποίησης του αναθεωρητισμού της γείτονος.

  "Ο πρωθυπουργός θα αναπτύξει τις  ξεκάθαρες θέσεις μας για τα ζητήματα αυτά και θα ενημερώσει τους εταίρους μας για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας. Η Ελλάδα φροντίζει με  προσεγμένη, ενεργητική και στοχευμένη διπλωματία να χτίζει συμμαχίες, τόσο για τη διασφάλιση των εθνικών μας δικαίων όσο και για την υπεράσπιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Γιατί πιστεύουμε ότι στα μεγάλα ζητήματα χρειάζονται τεκμηριωμένες θέσεις, χρειάζονται προτάσεις και χρειάζονται διεθνείς συνεργασίες", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ