Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουν-2022 13:04

  Για… τραμπισμό α λα γκρέκα εγκαλεί η κυβέρνηση τον Αλ. Τσίπρα

  5609972
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Κατά μέτωπο επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, στον απόηχο των τελευταίων δημόσιων τοποθετήσεων του κ. Τσίπρα.

  "Θέλω να εκφράσω την αποδοκιμασία της κυβέρνησης στην κλιμακούμενη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πλήξει τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τον πολιτικό βίο με ένα σχέδιο τραμπισμού α λα γκρέκα. Στις πρόσφατες τελευταίες τοποθετήσεις του, στην πολιτική γραμματεία του κόμματος του, αλλά και χθες στη συνέλευση του ΣΕΤΕ και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε, ανάμεσα στα άλλα από τον πρωθυπουργό, να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών για να πάει ομαλά, όπως λέει, η χώρα στην πορεία προς εκλογές. Πρόκειται για ανήκουστο και εκτός κάθε τάξης, πολιτικής και συνταγματικής, αίτημα που προσβάλλει βαθύτατα τη λαϊκή βούληση", τόνισε ο κ. Γιάννης Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. 

  "Φαίνεται ότι ο στόχος του κ. Τσίπρα είναι η αμφισβήτηση της ομαλότητας, των δημοκρατικών θεσμών. Είναι η δημιουργία συνθηκών τοξικότητας. Προσπαθεί να εισάγει στην Ελλάδα τις διχαστικές πρακτικές του τραμπισμού, προκειμένου να καλλιεργήσει νοσηρό κλίμα, να δικαιολογήσει την πολιτική του υστέρηση στις δημοσκοπήσεις και να οικοδομήσει γραμμή άμυνας για την επόμενη πολιτική περίοδο. Καταφεύγει με τον τρόπο αυτό σε μία ανεύθυνη και εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική, με επιπτώσεις και στην πορεία της οικονομίας, ενδεχομένως και στα εθνικά μας ζητήματα. Επιδεικνύει ελαφρότητα και ανευθυνότητα σε ένα κόσμο που απαιτεί σοβαρότητα, στιβαρότητα. Απαιτεί υπευθυνότητα και ενότητα. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η δημοκρατική ομαλότητα συνιστά κεκτημένο της μεταπολίτευσης και καμιά διχαστική πολιτική προσέγγιση δεν θα τη θέσει σε κίνδυνο", επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ