Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιουν-2022 13:05

  Γ. Οικονόμου: Οι ανιστόρητοι ισχυρισμοί δε μπορούν να σταθούν απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες

  5454742
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Νέα μηνύματα προς την Άγκυρα εκπέμπει η Αθήνα, αυτή τη φορά μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

  "Οι θέσεις μας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και η απήχησή τους διευρύνεται…Έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Τους συμμάχους στο πλευρό μας. Έχουμε τη δυνατότητα και την αποτρεπτική ικανότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση", σημείωσε ο κ. Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. "Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ικανοποίηση την πλήρη κατανόηση συμμάχων και εταίρων στο αυτονόητο…Το Διεθνές δίκαιο υπερτερεί κάθε προσπάθεια κατασκευής μίας πραγματικότητας της Τουρκίας στα δικά της μέτρα…Οι ανιστόρητοι ισχυρισμοί δε μπορούν να σταθούν απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες. Και αυτό φαίνεται στην αντίδραση των εταίρων και των συμμάχων μας…Πάντα είμαστε ανοιχτοί στη διαδικασία διαλόγου. Δεν αρνούμαστε το διάλογο…Είμαστε ανυποχώρητοι σε ό,τι αφορά ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων", ανέφερε.  

  Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανοίγει αύριο Παρασκευή και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων  από τους δικαιούχους για την επιστροφή μέρους των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ειδικότερα:

  - Οι επιστροφές αφορούν τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2021 και 31ης Μαΐου 2022 και θα είναι ίσες με το 60% υπολοίπου που προκύπτει μετά την αφαίρεση από το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής των ποσών έκπτωσης, οι οποίες έχουν χορηγηθεί από το "Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης" και τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Επιστροφές θα γίνουν σε δικαιούχους οι οποίοι επιβαρύνθηκαν με συνολική αύξηση άνω των 30 ευρώ, οπότε θα  λαμβάνουν επιστροφή 18 ευρώ και δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 600 ευρώ ανά δικαιούχο.

  - Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα, φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ. Αν ο υπόχρεος υποβάλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα, φορολογικού έτους 2021.

  - Δικαιούχοι είναι οι οικιακοί καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αφορούν στον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας, καθώς και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

  "Η κυβέρνηση εξακολουθεί, και θα εξακολουθεί, να βρίσκει τρόπους απάλυνσης του βάρους που δημιουργεί η παγκόσμια κρίση στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Έχουμε σχεδιάσει και εφαρμόζουμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης στην Ευρώπη και είμαστε βέβαιοι ότι κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να μετριάσουμε το αποτύπωμα της εισαγόμενης ακρίβειας στον οικονομικό βίο των νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων", σημείωσε. 

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ