Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Μαϊ-2022 17:33

  Ο Τσίπρας σήκωσε το γάντι σε Πολάκη και Δρίτσα

  Ο Τσίπρας σήκωσε το γάντι σε Πολάκη και Δρίτσα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Σκληρό ανακάτεμα της εσωκομματικης τράπουλας έκανε ο Αλέξης Τσιπρας με την πρόταση για γραμματέα τη Ράνια Σβίγκου, προκαλώντας αμηχανία και αντιδράσεις σε όλες τις εσωκομματικες "φατρίες". 

  Από την κίνηση μελών, την πλειοψηφία αντέδρασε αμέσως μετά παίρνοντας τον λόγο ο Παύλος Πολάκης και από την Ομπρέλα, ο Θοδωρής Δρίτσας.

  Ανεβαίνοντας στο βήμα (η συνεδρίαση της κεντρικής Επιτροπής διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών) ο Θοδωρής Δρίτσας είπε για την πρόταση του προέδρου ότι δεν είναι συνθετική υπό την έννοια ότι η Ράνια Σβίγκου αποτελεί πρόσωπο που ανήκει στην ομάδα της εσωκομματικής μειοψηφίας, ενώ ο Παύλος Πολάκης (εκ της κίνησης μελών) αμφισβήτησε ουσιαστικά την επιλογή Τσίπρα λέγοντας πως διαφωνεί γιατί η Ράνια Σβίγκου ήταν κατά της διεύρυνσης (απολύτως ψευδές,  σχολιάζουν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ). 

  Μετά τις παρεμβάσεις Δρίτσα και Πολάκη, το λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον Θ. Δρίτσα πως έκανε μια πρόταση με απολύτως αξιολογικά κριτήρια του ποιος είναι ικανός για να κάνει αυτή τη δουλειά χωρίς να υπολογίζει από ποια τάση προέρχεται καθένας και ενώ περίμενε να δει ικανοποίηση, βλέπει θλιμμένα πρόσωπα με τις ίδιες παλιές αιτιάσεις. 

  Στον δε Παύλο Πολάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  απάντησε ότι δεν είναι αυτός ο αυθεντικος εκφραστής της βούλησης των 172.000 μελών (σε συνέχεια σχετικών αναφορών του στην ομιλία του περί διαφορών που μιλούν εξ ονόματός του).

  Ακολούθως, ο Στέλιος Παππάς κατέθεσε πρόταση για να σπάσει σε δύο κάλπες η πρόταση γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα (για να δοθεί προφανώς δυνατότητα περισσότερων λευκών στην υποψηφιότητα της Ράνιας Σβίγκου η οποία δυσαρέστησε και μερίδα της Κίνησης μελών).

  Την πρόταση Παππά υπερψήφισαν μόλις πέντε, μεταξύ των οποίων ο ίδιος, ο Παύλος Πολάκης και ο Γιάννης Μουζάλας.

  Τσακαλωτος: Περιμένουμε το επόμενο θετικό βήμα

  Στο μεταξύ, αμήχανη είναι και η Ομπρέλα με την πρόταση Τσίπρα για Ράνια Σβίγκου, καθώς είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν λευκό στην πρόταση για γραμματέα, υπό την έννοια πως απορρίπτουν το συνολικό πολιτικό σχέδιο και δεν είναι θέμα προσώπου. 

  Η πλειοψηφία της Ομπρέλας ωστόσο προτίθεται να υπερψηφίσει την Ράνια Σβίγκου, ένα κομμάτι της μόνο των σκληρών 53 επιλέγει το λευκό. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως, έχει ήδη δηλώσει στην Ομπρέλα την πρόθεση του να υπερψηφίσει την Ράνια Σβίγκου ενώ μιλώντας στο capital.gr την χαρακτήρισε πρόταση που δείχνει καλή θέληση και εμπεριέχει "συνείδηση ΣΥΡΙΖΑ".

  Τι σημαίνει αυτό σύμφωνα με τον ιδιο; ότι επιλογές προσώπων γίνονται με βάση ποιος μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά και όχι από ποια ομάδα προέρχεται. 

  Ο κος Τσακαλώτος επ' αυτού είπε ότι βλέπει καλοπροαίρετα τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα αλλά περιμένει να γίνουν και άλλα βήματα για να επουλώσουν τα εσωκομματικά τραύματα που έχουν ανοίξει.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Ο Α. Τσίπρας πρότεινε τη Ράνια Σβίγκου για νέα γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ- Εσωκομματικές αιχμές

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ