Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Μαϊ-2022 18:33

  ΚΙΝΑΛ προς κυβέρνηση: "Πόσο παραπάνω έχει πληρώσει από πέρσι ο πολίτης για ρεύμα και πόσο οι παραγωγοί ενέργειας;"

  5459630
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Εκτός από ατολμία και απραξία, η κυβέρνηση διακρίνεται και στην αλαζονεία", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας πως "η καθυστερημένη αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης από την κυβέρνηση και ο πανικός που την έχει καταλάβει, έχουν ως συνέπεια να τίθενται ερωτήματα που απλώς επιβεβαιώνουν την ορθότητα της πρότασής μας".

  Όπως αναφέρει το ΚΙΝΑΛ, στην πρότασή του το όριο της αύξησης είναι 10%, ενώ το περιθώριο με βάση την κυβερνητική πρόταση κινείται μεταξύ 20% και 30%.

  "Η σύγκριση είναι προφανής. Το κόστος του μέτρου που προτείνουμε θα προσεγγίσει κατά μέγιστο το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ', σημειώνεται.

  Και συνεχίζει: "Ως προς την όψιμη ανησυχία για τον ενεργειακό εφοδιασμό, η πρότασή μας είναι πλήρης και στο σημείο αυτό. Προβλέπεται μηχανισμός αποκατάστασης των προμηθευτών που πωλούν κάτω του κόστους, με τρόπο που να εξαιρεί τα υπερκέρδη από την χονδρεμπορική και όσους τα καρπώνονται".

  "Υπενθυμίζουμε σε κάθε περίπτωση το μηχανισμό του Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου", σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ τονίζοντας πως "θέλουμε η αγορά ηλεκτρισμού να λειτουργεί δίκαια για όλους, ενεργειακές επιχειρήσεις και καταναλωτές".

  Όπως τονίζεται, "ο αριθμός των δόσεων δεν αφορά το σύνολο του λογαριασμού αλλά τις υπερβάλλουσες χρεώσεις των τελευταίων μηνών. Μας προκαλεί εντύπωση που χθες βράδυ ο πρωθυπουργός επαιρόταν ότι τα μέτρα του απορροφούν τη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά σήμερα το κόμμα του θέλει να την πληρώσουν οι καταναλωτές εδώ και τώρα".

  Καταλήγοντας το ΚΙΝΑΛ θέτει τα εξής ερωτήματα στην κυβέρνηση: "Πόσο έχει πληρώσει παραπάνω σε σχέση με πέρυσι ο πολίτης;  Πόσο το κράτος; Και πόσο οι παραγωγοί ενέργειας;" 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ