Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Απρ-2022 13:16

  Γ. Οικονόμου: Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση θα στηρίζει την κοινωνία

  5454742
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περίπου 62.500 πολίτες έχουν υποβάλει μέχρι τώρα αίτηση στην πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων, που άνοιξε σήμερα.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εστιάζοντας στα των ενεργειακών και του αρνητικού αποτυπώματος στους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει σημειώσει πως, όσο διαρκεί η κρίση, η κυβέρνηση θα στηρίζει την κοινωνία εξαντλώντας κάθε περιθώριο, για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών.

  "Είναι γνωστό ότι η χώρα επεξεργάζεται ένα δικό της εθνικό σχέδιο πιο αποφασιστικής στήριξης όσον αφορά στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος παράλληλα με τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει ο πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάγκη μίας ευρωπαϊκής απάντησης σε ένα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα…Οι διεργασίες συνεχίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην προηγούμενη Σύνοδο οι ηγέτες έδωσαν σαφείς οδηγίες στην επιτροπή, προκειμένου στο επόμενο Συμβούλιο να καταθέσει την πρότασή της…Ο πρωθυπουργός έχει προτείνει παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία. Έχει επικοινωνήσει τις απόψεις του και τις προτάσεις του σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Οι απόψεις του έχουν τύχει αποδοχής από ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από άλλους αξιωματούχους. Οι διεργασίες συνεχίζεται", επεσήμανε.

  Με το βλέμμα στην επανεκλογή Μακρόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δίνει ηχηρό μήνυμα σε όσες πολιτικές δυνάμεις πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν εκλογική επιτυχία με την ατζέντα που υπονομεύει τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. "Οι δυνάμεις του μεσαίου χώρου κατανίκησαν την ακρότητα…Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για μία ευρωπαϊκή απάντηση στα προβλήματα που προκαλούν η ενεργειακή κρίση και οι πρωτόγνωρες ανατιμήσεις, που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των πολιτών στην ήπειρό μας…Η Ελλάδα έζησε την προηγούμενη δεκαετία ως αποτέλεσμα των μνημονίων το πώς τα οικονομικά προβλήματα μπορούν εν ριπή οφθαλμού να προκαλέσουν οικονομική κρίση και να εκθρέψουν τον λαϊκισμό και τις ακρότητες…", σημείωσε.

  Στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Οικονόμου στάθηκε και στην 9η κατά σειρά αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

  "Είναι αποτέλεσμα και,  ταυτόχρονα επιστέγασμα της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, των υψηλών ταμειακών διαθεσίμων, των διαρθρωτικών αλλαγών που προώθησε η Κυβέρνηση, της αύξησης των επενδύσεων και των εξαγωγών, της μείωσης των "κόκκινων" δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, της σημαντικής  μείωσης της ανεργίας και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας. Ζούμε σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες. Η συγκυρία είναι εκρηκτική και οι ανατιμήσεις σε ενέργεια και καταναλωτικά αγαθά δημιουργούν μεγάλα προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτό δεν το ξεχνούμε για αυτό και βασική μας μέριμνα είναι η συνεχής προσπάθεια στήριξης της κοινωνίας για όσο διαρκεί η κρίση. Ταυτόχρονα όμως η αναβάθμιση αυτή συνιστά ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την χώρα.  Και εκτός όλων των άλλων έχει ιδιαίτερη αξία και για δύο επιπλέον λόγους: Πρώτον. Έρχεται σε μια στιγμή που κυριαρχεί η αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Και δεύτερον. Βασικό κριτήριο αποτέλεσε το ελληνικό σχέδιο για την διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και των μεταρρυθμίσεων που υλοποιούμε και θα συνεχίσουμε. Και αυτό αποτελεί μια ακόμη απάντηση σε όσους κατά καιρούς ισχυρίζονται ότι το σχέδιο μας για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι αποκομμένο από τις ανάγκες της κοινωνίας, είναι μακριά από το στόχο αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, αλλά και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας", τόνισε.

  "Η αναβάθμιση αυτή πιστοποιεί ότι η Ελλάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο για να επανέλθει η χώρα στο επίπεδο που της αξίζει, ώστε να παράσχει στους πολίτες της το επίπεδο ζωής που αξίζουν. Και το αξίζουν πρώτα από όλα για τις τεράστιες προσπάθειες και την ιώβεια υπομονή που επέδειξαν οι Έλληνες πολίτες κατά τη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης των μνημονίων. Ο λαός μας έπαθε και έμαθε και δεν πρόκειται  πια να ανακόψει την πορεία προόδου της χώρας. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα και τα οφέλη από την επιτυχία αυτή θα φροντίσουμε να μεταφερθούν άμεσα στην κοινωνία, στηρίζοντας το επίπεδο ζωής των πολιτών, αλλά και τη δυναμική των επιχειρήσεών μας", πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ