Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Απρ-2022 15:57

  Ν. Ανδρουλάκης: Αναγκαία η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

  Ν. Ανδρουλάκης: Αναγκαία η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην "ανάγκη να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ" αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής κατά τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ.

  Παράλληλα, ζήτησε κυβερνητικές δράσεις στήριξης των κατώτατων εισοδημάτων και της μεσαίας τάξης, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά και  το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, καλώντας επίσης να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών.

  Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη:

  "Σήμερα διαδηλώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι για τα αυτονόητα. Για μισθούς αξιοπρέπειας. Είναι ανάγκη να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και πολιτικές στήριξης των κατώτατων εισοδημάτων και της μεσαίας τάξης. Πρέπει ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά να μειωθεί. Να υπάρξει πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα υπολογίζει στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2022. Αυτά τα χρήματα πρέπει να γίνουν δημοσιονομικά εργαλεία για να στηρίξουν τους πιο ευάλωτους ευρωπαίους πολίτες.

  Σε ερώτηση για τον κατώτατο μισθό ανέφερε μεταξύ άλλων:

  Θεωρούμε ότι τα 751 ευρώ είναι ένα πρώτο βήμα για να υπάρξει τόνωση του εισοδήματος των εργαζομένων. Θα δώσουμε αγώνα δίπλα τους, δίπλα στους ευάλωτους, δίπλα στους μικροσυνταξιούχους για να γίνει μια αξιοκρατική δημοσιονομική πολιτική και όχι όπως είδαμε την περίοδο της πανδημίας να ξοδεύονται 43 δισεκατομμύρια ευρώ - πολλές φορές χωρίς κριτήρια. Να εξαγγέλλεται από τη ΔΕΘ μείωση του φόρου, που αφορά στη μεταβίβαση πλούτου μέχρι 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά δεν είναι πολιτικές αξιοκρατικής δημοσιονομικής πολιτικής. Είναι πολιτικές, που ο κ. Μητσοτάκης τις προτεραιοποιεί βάσει των δικών του ιδεών και των δικών του απόψεων. Έχουμε άλλη αντίληψη για την δημοσιονομική πολιτική".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ