Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Φεβ-2022 12:51

  Το συντονισμό για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών έθεσε στις Βρυξέλλες ο Κ. Μητσοτάκης

  5311671
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο πλαίσιο της Συνόδου ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης ο Πρωθυπουργός συμμετείχε το πρωί, ως συμπροεδρεύων μαζί με τον Ιρλανδό ομολογό του, σε πάνελ με θέμα τη γεωργία και την βιώσιμη ανάπτυξη (Agriculture and sustainable development). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στο επίκεντρο της θεματικής αυτής το συντονισμό για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και της οικονομίας της υπαίθρου. 

  Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός τόνισε την προτεραιότητα που δίνει η Ελλάδα στον αγροτικό τομέα ως παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης -συνδεδεμένου με τις παραδόσεις και την κουλτούρα κάθε λαού- και αναφέρθηκε στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζουν το σύνολο του αγροδιατροφικού τομέα. 

  Κεντρικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στήριξη των αγροτικών περιοχών και η ενισχύση των εργαλείων μέσα από τα οποία θα αντιμετωπίζονται συντονισμένα, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι εξωγενείς παράγοντες και οι αβεβαιότητες που επηρεάζουν τις οικονομίες των αγροτικών περιοχών και το εισόδημα των αγροτών.

  Βασικό σημεία ενδιαφέροντος για την Ελλάδα στο πλαίσιο της συνόδου ΕΕ - Αφρικανικής Ένωσης είναι η σχέση της χώρας μας με τα κράτη της Αφρικής όπου ζουν σημαντικές και πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες, η διαρκής οικονομική και υγειονομική στήριξη (η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε δωρεά 3 εκατ. εμβολίων κατά του COVID) στις αφρικανικές χώρες και ασφαλώς το νέο πεδίο που ανοίγεται μέσα από τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ