Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Φεβ-2022 11:43

  Να αναχωρήσουν από την Ουκρανία άμεσα οι Ελληνες πολίτες, συνιστά το ΥΠΕΞ

  Να αναχωρήσουν από την Ουκρανία άμεσα οι Ελληνες πολίτες, συνιστά το ΥΠΕΞ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να αποχωρήσουν από την Ουκρανία συνιστά στους Ελληνες πολίτες το  Υπουργείο Εξωτερικών, με φόντο την κλιμακούμενη στρατιωτική κατάσταση στον χώρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με τη Ρωσία να έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες τόσο στα ρωσοουκρανικά σύνορα, όσο και σε εκείνα της Λευκορωσίας με την Ουκρανία.

  Δυτικές δυνάμεις, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, θεωρούν πιθανή μια άμεση έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και ήδη πολλές χώρες έχουν εκδώσει οδηγίες προς τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το ουκρανικό έδαφος, με κάθε διαθέσιμο μέσο.

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει: "Συνεκλήθη σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των εν λόγω Υπουργείων.

  Το Υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα.

  Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.

  Επισημαίνεται εν προκειμένω ότι το προσωπικό της Πρεσβείας Κιέβου έχει μειωθεί στο απαραίτητο.

  Παράλληλα θα ενισχυθεί το προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης.

  Τα στοιχεία επικοινωνίας της Πρεσβείας στο Κίεβο είναι τα ακόλουθα:

  Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE  

  Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782

  Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ