Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 31-Ιαν-2022 16:00

  Νέα ανάρτηση Ευ. Βενιζέλου με αιχμές προς κυβέρνηση - Κ. Μητσοτάκη για τις δηλώσεις περί Novartis

  Νέα ανάρτηση Ευ. Βενιζέλου με αιχμές προς κυβέρνηση - Κ. Μητσοτάκη για τις δηλώσεις περί Novartis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε νέα ανάρτηση - απάντηση σε όσα είπε η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, Γιάννη Οικονόμου, για την υπόθεση Novartis, προέβη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνοντας "απογοήτευση" και αφήνοντας σαφείς αιχμές για "πολύ αργά πολιτικά και θεσμικά κυβερνητικά αντανακλαστικά" στο ζήτημα της "σκευωρίας Novartis".

  Αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει:


  "Η χθεσινή μου δήλωση για τον διαχωρισμό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ των στελεχών του κόμματός του και των άλλων προσώπων - στόχων της σκευωρίας Novartis είχα την ελπίδα ότι θα τον διευκόλυνε να σκεφτεί το θεσμικό και ιστορικό υπόβαθρο αυτής της συζήτησης. 

  Δυστυχώς οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου με απογοήτευσαν.  Προσωπικά δεν έχω ανάγκη από τη συγγνώμη του κ. Τσίπρα και δεν έχω αναθέσει την πολιτική και ηθική εκπροσώπησή μου σε κανένα. Ουδέποτε όμως μέχρι χθες είχαν διαχωριστεί οι στόχοι της σκευωρίας με βάση την κομματική τους ταυτότητα. Ο κ. Π. Πικραμμένος συκοφαντήθηκε ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, ιδιότητα που απέκτησε ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικράτειας. Ο κ. Ι. Στουρνάρας ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα. Ας μου επιτραπεί να πω ότι και εγώ ως αντιπρόεδρος και κυβερνητικός εταίρος της Κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου δεν εξέφραζα μόνο το ΠΑΣΟΚ του οποίου ήμουν Πρόεδρος. Ίσως κάτι  θυμάται σχετικά ο κ. Μητσοτάκης ως μέλος της κυβέρνησης εκείνης.

  Η αντίδραση μου αφορά την έλλειψη κατανόησης και σεβασμού των θεμελίων της μεταβολής που συντελέστηκε τον Ιούλιο του 2019. Δεν υποτιμώ  τα εκλογικά ποσοστά που έλαβε το 2019 η  Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη. 

  Οδηγηθήκαμε  όμως  στη  μεταβολή των πολιτικών συνθηκών, επειδή κάποιοι έδωσαν πολυετή και σκληρό αγώνα, παίζοντας τη ζωή και την τιμή τους, για να μείνει η χώρα όρθια μέχρι το 2015 και στη συνέχεια προκειμένου να ανακοπεί ο κίνδυνος για την οικονομία, τη δημοκρατία και τον τόπο και να οδηγηθεί στην ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συμπράττοντες. 

  Κορυφαίο σημείο του αγώνα αυτού ήταν η απόκρουση και η κατάρρευση της σκευωρίας Novartis.  Δυστυχώς τα πολιτικά και θεσμικά ανακλαστικά της σημερινής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά αυστηρώς τις αρμοδιότητες του νομοθέτη και του Υπουργού Δικαιοσύνης  ως προς το πλέγμα των θεσμικών ανομιών της σκευωρίας Novartis ήταν και είναι ακόμη πολύ αργά. Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει, με κομματικά κριτήρια,  να απαιτεί  τη συγγνώμη του κ. Τσίπρα για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ας το κάνει. 

  Εγώ ζητώ από τον Πρωθυπουργό ως θεσμό να θυμάται την πρόσφατη ιστορία και να διασφαλίζει το νομοθετικό  πλαίσιο του σεβασμού της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του καταλογισμού των ευθυνών".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ