Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Ιαν-2022 12:46

  Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη στη Βουλή το πόρισμα της εξεταστικής για ''χειραγώγηση της κοινής γνώμης''

  Μητσοτακης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:44

  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τις υπογραφές των 156 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα πρόταση συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη "διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των Θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος".

  Η πρόταση κατατέθηκε στα Πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας και η συζήτηση θα προσδιοριστεί από την Διάσκεψη των Προέδρων μετά από συνεννόηση με τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

  Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής "για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος" θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

  Σχετική απόφαση έλαβε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι.

  Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής καθώς και τις πορισματικές γνώμες των κομμάτων της αντιπολίτευσης παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο γραμματέας της Γιάννης Μελάς.

  Παραδίδοντας το πόρισμα, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε "ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιτροπής, ίσως για πρώτη φορά στη ιστορία του θεσμού, εντός της προθεσμίας που όρισε η Ολομέλεια, χωρίς να απαιτηθεί παράταση.

  Έλαβαν χώρα 13 συνεδριάσεις της επιτροπής που διήρκεσαν συνολικά άνω των 50 ωρών, οι οποίες έχουν καταγραφεί στα τηρηθέντα στενογραφημένα πρακτικά, στο σύνολό τους περί τις 2.600 σελίδες. Το δε υλικό που συγκεντρώθηκε και αξιοποιήθηκε από τους συναδέλφους για την καταγραφή του πορίσματος υπερβαίνει τις 10.000 σελίδες".

  Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ