Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Ιαν-2022 17:28

  Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ για Σασόλι: Η Ευρώπη θρηνεί για τον χαμό ενός καλού προέδρου, ιδεαλιστή και φίλου της χώρας μας

  Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ για Σασόλι: Η Ευρώπη θρηνεί για τον χαμό ενός καλού προέδρου, ιδεαλιστή και φίλου της χώρας μας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η Ευρώπη θρηνεί για τον χαμό ενός καλού προέδρου, ιδεαλιστή και φίλου της χώρας μας" γράφει στην ανακοίνωσή της η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ιταλού σοσιαλδημοκράτη Νταβίντ Σασόλι, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί, πριν την ολοκλήρωση της θητεία του.

  "Ο Νταβίντ Σασόλι υπήρξε φίλος της Ελλάδας, ευρωπαϊστής και προοδευτικός και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υπήρξε φιλοευρωπαίος πολιτικός και οραματιστής και αναβάθμισε σημαντικά τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου μέσω των διαδικασιών όπως οι Διασκέψεις για το Μέλλον της Ευρώπης αλλά και το NextGenerationEU" σημειώνει.

  Αναφερόμενη στην περίοδο της πανδημίας, η ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ τού αποδίδει μεγάλη υπευθυνότητα και φροντίδα από την αρχή της πανδημίας καθώς οργάνωσε σύστημα ψηφοφορίας εξ αποστάσεως και υποχρεωτική τηλεργασία. "Σε ένδειξη αλληλεγγύης, έθεσε τα εγκαταλελειμμένα γραφεία του ΕΚ, τόσο στο Στρασβούργο όσο και στις Βρυξέλλες, στη διάθεση οργανώσεων που ετοίμαζαν γεύματα για τις οικογένειες που το είχαν ανάγκη, ενώ έδωσε το πράσινο φως για να εγκατασταθούν στο Ευρωκοινοβούλιο κέντρα εξετάσεων για τον κορονοϊό".

  "Το πέρασμά του από τον χώρο της ενημέρωσης, πριν ασχοληθεί με την πολιτική, σηματοδότησε τις πρωτοβουλίες του και την ευαισθησία του για τα θέματα της ελευθερίας του Τύπου και της καταδίκης των επιθέσεων σε βάρος δημοσιογράφων, όπως το ιστορικό ψήφισμα της Ολομέλειας για την προστασία των ερευνητών από τα SLAPPs, τις στρατηγικές δηλαδή αγωγές" προσθέτει η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ