Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Δεκ-2021 09:15

  Στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Κ. Μητσοτάκης

  Στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Κ. Μητσοτάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου 

  Με τη χώρα να βρίσκεται στην...τελική ευθεία για τον εφετινό εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη στρατηγική που έχει χαράξει για την αναχαίτιση του τέταρτου πανδημικού κύματος και του νέου στελέχους "Όμικρον" της Covid-19. 

  Το τρίπτυχο αυξημένο...testing στην κοινότητα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας και αύξηση του ρυθμού της επιχείρησης "Ελευθερία" σε πρώτες και αναμνηστικές δόσεις παραμένει πάντα στον...ορίζοντα, τη στιγμή που η προσοχή στρέφεται σημερινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

  Και πέραν των συμβολισμών που εκπέμπει η παρουσία του  πρωθυπουργού στη Μονή Πετράκη, αυτό που επισημαίνεται είναι ότι αυτή πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη συγκυρία. Λίγες ημέρες, δηλαδή, πριν τις γιορτές, στις οποίες παρατηρείται αυξημένη προσέλευση των πιστών στους ιερούς ναούς, ανά την Επικράτεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί με ευθύτητα προς τους ιεράρχες, αναλύοντας απαντά τα δεδομένα στο μέτωπο του πανδημικού ιού. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει την τήρηση των μέτρων έναντι της διασποράς του κορονοϊού, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση του μηνύματος υπέρ των εμβολιασμών από την πλευρά της Εκκλησίας.

  Στην πρώτη γραμμή της συζήτησης στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα βρεθούν και θέματα που άπτονται των σχέσεων της Πολιτείας με την Εκκλησία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που ζητείται, μεταξύ άλλων, από την Εκκλησία είναι οι ήδη διορισμένοι 4.000 ιερείς να συμπεριληφθούν στο δημοσιονομικό προϋπολογισμό για τη μισθοδοσία τους. Όπως συμβαίνει, δηλαδή, με τους υπόλοιπους 5.000 ιερείς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ