Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Δεκ-2021 14:57

  Π. Γερουλάνος: Θα είμαι εδώ όποιος κι αν αναδειχθεί πρόεδρος

  Π. Γερουλάνος: Θα είμαι εδώ όποιος κι αν αναδειχθεί πρόεδρος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Οι ψηφοφόροι σήμερα, δεν είναι όπως παλιά που περίμεναν να ακούσουν μια υπόδειξη σχετικά με τη ψήφος τους. Είναι σε άλλη φάση, καθένας έχει κρίση και μπορεί να αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Αυτοί που με στήριξαν δεν περιμένουν υποδείξεις για τη νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ" ήταν το μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου στο ερώτημα αν θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Γιώργο Παπανδρέου, στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας.

  Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στο Νίκο Καρούτζο, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Αθήνα Είσαι Εσύ", εκ των υποψηφίων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός, τοποθετήθηκε χωρίς να δίνει γραμμή υπέρ του ενός ή του άλλου στο δεύτερο γύρο, ενώ επισήμανε -γι άλλη μια φορά- τους άξονες των θέσεων που έχει αναδείξει.

  Το σχέδιο αναγέννησης, ένα νέο καταστατικό με στόχο να γίνει το ΚΙΝΑΛ ένα πραγματικά ανοιχτό και σύγχρονο κόμμα πχ με τη θέσπιση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που θα δώσει λύση σε ηλικιωμένους, σε όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και στους αποδήμους. Όσο για το τρίτο κριτήριο το προσδιόρισε σε επίπεδο δραστηριοποίησης και κινητικότητας του νέου αρχηγού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως "θα πρέπει λιώσει σόλες. Να πάει σε κάθε γωνιά της χώρας και να ενεργοποιήσει τον κόσμο υπέρ του ΚΙΝΑΛ. Είναι θέμα βούλησης και όχι ηλικίας".

  Στο ερώτημα ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή σε περίπτωση εκλογής μη κοινοβουλευτικού όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε: "Θα πρότεινα στην ΚΟ τον πρώτο σε ψήφους κοινοβουλευτικό από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία"

  Για το τι θα γίνει αν ο κ Παπανδρέου αναλάβει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Κινήματος, δεδομένης τη διάστασης απόψεων με τον κ Ανδρουλάκη, ο κ Γερουλάνος παρέπεμψε στη μεταξύ τους συνεννόηση και στο dna του ΠΑΣΟΚ. "Ιστορικά, το ΠΑΣΟΚ τηρούσε διακριτή απόσταση απέναντι στη παρουσία του στο Κοινοβούλιο και στο κόμμα. Επειδή στη Βουλή γίνεται διαχείριση θεμάτων που έρχονται στο προσκήνιο, ενώ το Κόμμα οφείλει να ανοίξει ζητήματα που μένουν κλειστά στη κοινωνία" είπε.

  Σε σχέση με τα αποτελέσματα και το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό που πήρε, ο κ. Γερουλάνος περιέγραψε τη παρακαταθήκη του για την επόμενη ημέρα: "Περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα, ξέραμε ότι θα γίνει, αλλά θελήσαμε να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία για να δημοσιοποιήσουμε τις ιδέες μας, να μιλήσουμε για την αναγέννηση και ένα διαφορετικό μοντέλο απέναντι στο κυβερνητικό. Οπότε, ο στόχος επιτεύχθηκε".

  Αναφερόμενος στο στοίχημα της επόμενης μέρας στο ΚΙΝΑΛ, προέκρινε την ενότητα. "Εγώ θα είμαι εδώ, όποιος κι αν αναδειχθεί πρόεδρος. Καλύτερη εγγύηση συνοχής δεν είναι τα λόγια καθενός, αλλά το κατά πόσο θα αυξήσει τα ποσοστά του Κινήματος. Γιατί όσο πιο αυξημένα είναι αυτά, τόσο ευκολότερα πορεύονται όλοι μαζί" υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ