Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Δεκ-2021 11:18

  To "Σπίτι του Παιδιού": Για δικαιοσύνη πιο φιλική προς τα παιδιά μίλησε ο Κ. Τσιάρας

  Τσιάρας 20.05.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για την ανάγκη η Δικαιοσύνη να είναι πιο φιλική προς τα παιδιά, με ακρόασή τους σε ειδικό και προστατευμένο περιβάλλον, αλλά και με ποινικές διαδικασίες που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους μίλησε το μεσημέρι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωστας Τσιάρας , κατά την επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στο "Σπίτι του Παιδιού" στο Παλαιό Φάληρο.

  Το χώρο επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν την ανακαίνισή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "Κτηριακές Υποδομές" (πρώην "Θέμις Κατασκευαστική") Θανάσης Γιάνναρης.

  Το "Σπίτι του Παιδιού" αποτελεί ένα Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε παιδιά και εφήβους, θύματα κακοποίησης, παραμέλησης, ενδοοικογενειακής βίας, bullying, κ.λπ.

  Εγγυήσεις

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης, επισήμανε πως "δημιουργούμε και παραδίδουμε στη Δικαιοσύνη σύγχρονες και αξιόπιστες δομές. Τηρούνται έτσι οι δικονομικές εγγυήσεις υπέρ των ανηλίκων και αποφεύγεται η δευτερογενής θυματοποίησή τους".

  Από την πλευρά του ο κ. Κώτσηρας δήλωσε ότι μετά από ενέργειες, συνεχείς παρεμβάσεις και διαρκή συνεργασία με φορείς, όπως η "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." "ρυθμίστηκαν οι τεχνικές παράμετροι προς αντιμετώπιση των πρακτικών δυσχερειών που είχαν εντοπισθεί και πλέον το "Σπίτι του Παιδιού" της Αθήνας τίθεται προς λειτουργία με αποτελεσματικότητα και οργανωτική επάρκεια....Έγινε άρση των διοικητικών, κτιριακών και οργανωτικών εμποδίων με σκοπό τη βέλτιστη λειτουργία των Αυτοτελών Γραφείων Προστασίας Ανήλικων Θυμάτων (θεσμός "Σπίτια του Παιδιού").

  Τέλος ο κ. Γιάνναρης τόνισε ότι "η "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." αγκαλιάζει τα παιδιά που έχουν ανάγκη κρατικής μέριμνας, προσφέροντάς τους αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας".

  Τι είναι

  Το "Σπίτι του Παιδιού" στην Αθήνα, έχει πλέον σήμερα ανακαινιστεί πλήρως ανακαινισθεί, έχουν γίνει οι αναγκαίες συνδέσεις κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ) και ήδη οι υπάλληλοι (που στεγάζονταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης) έχουν μετεγκατασταθεί στα νέα γραφεία στο Παλαιό Φάληρο, κοντά στη Λεωφόρο Αλίμου.

  Η καθυστέρηση της λειτουργίας των "Σπιτιών του Παιδιού'' οφείλεται στις χρονοβόρες διαδικασίες για τη στέγαση και τον εξοπλισμό αυτών και αφετέρου στο γεγονός ότι αυτές οι δομές δεν είχαν ενταχθεί διοικητικά σε συγκεκριμένη διεύθυνση ή τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τελικά, το πρόβλημα αυτό λύθηκε με τον νέο οργανισμό του υπουργείου, καθώς έγινε εφικτή η στελέχωση τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοσιουπαλληλικού Κώδικα.

  Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο, αφενός προβλέπεται η κατάργηση 19 Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων και αφετέρου προβλέπεται η σύσταση μιας νέας δομής, η οποία θα λειτουργεί με την μορφή ΝΠΔΔ.

  Στη νέα αυτή δομή θα οργανωθούν διοικητικά και τα "Σπίτια του Παιδιού", με στόχο την προστασία των παιδιών και την αντιμετώπιση των ανηλίκων παραβατικών ατόμων και θυμάτων κακοποίησης, κ.λπ.

  Π. Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ