Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Δεκ-2021 15:24

  Αποστάσεις Τσίπρα από πρόταση Γεροτζιάφα για καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.00

  Της Νίκης Ζορμπά

  Ακραίο μέτρο που δε συνιστά καν υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά "οικονομικό εκβιασμό" και δίνει δυνατότητα να εξαγοράσει όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί αλλά έχει τη δυνατότητα να πληρώνει τα 100 ευρώ μηνιαίως, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60. 

  Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της παρέμβασής του στη Βουλή μιλώντας για "αντιφάσεις" της κυβέρνησης σε αποφάσεις της ενώ επανέλαβε τη θέση του για "επίταξη" ιδιωτικών κλινών. 

  Στη δευτερολογία του πάντως, ενώ ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε ευθέως από τον πρωθυπουργό για το εάν συμφωνεί με την πρόταση του συμβούλου του Γρ. Γεροτζιάφα για καθολικό εμβολιασμό, απέφυγε να τοποθετηθεί.

  Τριτολογώντας, αναφερόμενος στην πρόταση Γεροτζιάφα, πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από τον σύμβουλό του , δηλώνοντας πως οι απόψεις των συμβούλων δεν απηχούν κατ ανάγκη και θέσεις του κόμματος ή του αρχηγού του. 

  Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων:

  Επί μήνες θέλατε να πείσετε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν αποτελεί επιλογή. Ο κ. Πλεύρης επιχειρηματολογούσε πως είναι αντισυνταγματικός. Και τώρα έρχεστε να επιβάλλετε την αντισυνταγματικότητα. Τα λέγατε πριν από 20 μέρες. Εσείς κ. Μητσοτάκη βάλλατε εναντίον κάθε σκέψης για υποχρεωτικότητα. Στις 3 Νοεμβρίου στο MEGA λέγατε "κρίναμε ότι η υποχρεωτικότητα έχει εξαντλήσει τα όριά της" και ότι "όσο περισσότερες υποχρεωτικότητες βάζουμε τόσο μεγαλύτερες οι αντιδράσεις". Στις 18 Οκτωβρίου λέγατε "δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να εμβολιαστεί, οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί έφτασαν στα όριά τους, δεν πρόκειται να υποβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς". Ο κ. Πλεύρης έλεγε ότι η υποχρεωτικότητα προσκρούει στο Σύνταγμα, το ΣτΕ και την Επιτροπή Βιοηθικής. 

  -Είσαστε μία κυβέρνηση που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια στην πιο δύσκολη στιγμή της πανδημίας. Είστε σε πανικό, μία άσπρο μία μαύρο. -Αυτό που εφαρμόζετε δεν είναι καν υποχρεωτικός εμβολιασμός. Γιατί αφορά συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αυτό που κάνετε είναι οικονομικός εκβιασμός και εξαγορά μη εμβολιασμού για όσους εχουν τη δυνατότητα.

  - Δεν μπορεί ηθικά αυτός που εξετάζει το πιστοποιητικό από έναν πολίτη να είναι ανεμβολίαστος, τότε που σας λέγαμε αυτά μας βάζατε θέμα αντισυνταγματικότητας. 


  - Η απόφαση που παίρνετε εγκυμονεί κινδύνους και για την κοινωνική συνοχή, που είναι απαραίτητη για την πανδημία που δεν τελειώνει εδώ, αλλά και στην έξαρση της αντιεμβολιαστικής δημαγωγίας.  

  - Εφαρμόζετε ένα μέτρο που δεν είναι στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε υποχρεωτικός εμβολιασμός. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνετε με ένα πρόστιμο χωρίς καμία έννοια αναλογικότητας. Άλλο είναι το κατοστάρικο για μία σύνταξη 500 ευρώ και άλλο για έναν πολίτη άνω των 60 που έχει μεγάλα εισοδήματα. Αυτό που κάνετε είναι οικονομικός εκβιασμός για τους αδύναμους και δυνατότητα εξαγοράς τους δικαιώματος άρνησης για τους ευκατάστατους. 

  -Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι σημερα το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει. Οτι 150 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Δώστε μας στοιχεία πόσοι είναι οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ; 

  -Αν με εναν μαγικό τρόπο καταφέρναμε να εμβολιάσουμε όλους τους ανεμβολίαστους, η δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ δεν θα είχε ύφεση. Γνωρίζετε καλά ότι το τείχος ανοσίας χρειάζεται δυο μήνες.  Αν σας απασχολεί να σώσουμε ζωες θα πάρετε έκτακτα μέτρα;  Αν σήμερα 150 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνομένοι εκτός ΜΕΘ σημαίνει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα χρειαστούμε τουλάχιστον 200 ΜΕΘ. Επιτάξτε τώρα ιδιωτικές κλινικές. Δημιουργήστε τώρα όσες ΜΕΘ χρειάζονται. 

   - Δεν προχωράτε σε προσλήψεις γιατρών όχι γιατί δεν υπάρχουν αλλά γιατί είστε ιδεοληπτικοί.  Η αντίληψή σας είναι πως ένα ΕΣΥ στοιχειωδώς λειτουργικό είναι "πεταμένα λεφτά" και πολυτέλεια όπως μας είπε ο κ. Πέτσας και ο κ. Σκέρτσος. 

  -Το θέμα σας είναι να επιτεθείτε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα; με κάθε επιχείρημα που αλλάζει καθε εβδομάδα μας επιτίθεστε. Να επιδιώξετε συνεννόηση με την αντιπολίτευση. Αποτύχατε. Ο αυταρχισμός είναι το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας και θα τον πληρώσει όλη η ελληνική κοινωνία. 

  -Βρίσκεστε σε πανικό κ. Μητσοτάκη και αλλάζετε άποψη από τη μία μέρα στην άλλη. Αποκαλείται ψεύτες την αντιπολίτευση, τους ανθρώπους της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, ψεύτες και τους πολίτες που ζουν την τραγωδία. Είστε αυτουργός αυτής της τραγωδίας που βιώνει η κοινωνία. Γιατί και λάθος σήματα δώσατε, και αποφάσεις δεν πήρατε. 

  - Το πιο σημαντικό από όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει και το οποίο δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τείχος ανοσίας που θα έπρεπε να χτίσουμε

  - Δεν μπορείς να χτίσεις κλίμα εμπιστοσύνης, όταν από την πρώτη στιγμή είστε εσείς που δημιουργείτε κλίμα αναξιοπιστίας, όταν παραβιάζετε τα μέτρα που νομοθετείτε. όταν αντιμετωπίζετε την εμβολιαστική καμπάνια στη λογική της χρηματοδότησης ΜΜΕ για να φτιάξετε καθεστώς. Και σήμερα κρύβετε τους υπουργούς σας μην τυχόν έρθουν και καταθέσουν. 

  - Στους συνταξιούχους υποσχεθήκατε ότι θα διατηρήσετε τη 13η σύνταξη και δώσατε το ένα δισ. για να καλύψετε τις τρύπες από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. 

  - Είσαστε επιταχυντής της κρίσης, έχετε τεράστια ευθύνη για την τραγωδία που βιώνει η κοινωνία. Αυτό που έχετε συνειδητοποιήσει και για αυτό αντιδράτε κατ' αυτόν τον τρόπο, είναι ότι δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτή την ευθύνη.

  - Το 25% των κρουσμάτων  είναι μαθητές. Η πρόταση που καταθέσαμε είναι να αραιώσουν τα τμήματα. Τα σχολεία όμως δύο χρόνια έκλειναν όπως άνοιγαν. Στην πιο δύσκολη χρονιά αποφασίσατε συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση του αριθμού ανά τάξη, έχετε εγκληματική ευθύνη. Αντί να κλείνει κάθε τμήμα όταν θα μολυνθούν το 50+1%, δηλαδή να μην κλείνει ποτέ, που μετατρέπει τα σχολεία χώρο επώασης του ιού που μεταφέρεται στην κοινότητα, το αυτονόητο θα ήταν το τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες και να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο μετά από 3 μέρες με μοριακό τεστ που θα παρέχεται δωρεάν. 

  - Έχω συμβούλους που λένε δημόσια και καθαρά τις απόψεις τους. Οι επιστήμονες που συμβουλεύουν τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κομματικοί ταγοί. Σήμερα διάβασα τον κ. Μόσιαλο, που είναι σύμβουλός σας που λέει ότι είναι λάθος το 100άρι και θα προτιμούσε θετικά μέτρα για τους συνταξιούχους. Συμφωνείτε ;  

  - Συμφωνείτε με τον κ. Παυλάκη που είναι σύμβουλός σας που λέει να προχωρήσουμε σε τοπικά λοκνταουν; Οι επιστήμονες διατυπώνουν τις απόψεις τους ασχέτως πολιτικής σκοπιμότητας, χωρίς να φοβούνται το πολιτικό κόστος και αυτό είναι κατάκτηση της Δημοκρατίας.

  - Εσείς όμως απαξιώσατε τους επιστήμονες και τους αφήσατε έξω απο τη διαχείριση της πανδημίας και απο τις αποφάσεις που είναι αποκλειστικά δικές σας. Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ