Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Δεκ-2021 11:22

  Συνάντηση με τον ΣΕΒ στο Μαξίμου είχε ο Κ. Μητσοτάκης

  Συνάντηση με τον ΣΕΒ στο Μαξίμου είχε ο Κ. Μητσοτάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οικονομία, τις ιδιωτικές επενδύσεις, την ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση, τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού και τη βιομηχανική πολιτική.

  Στη συνάντηση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης. 

  Από την πλευρά του ΣΕΒ, ο Πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ευθύμιος Βιδάλης, οι Αντιπρόεδροι του ΔΣ Ιωάννης Γιώτης, Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Ευάγγελος Μυτιλιναίος, ο Ταμίας Μάρκος Βερέμης και τα μέλη Ευτύχιος Βασιλάκης και Βασίλειος Ψάλτης.

  Από πλευράς ΣΕΒ, σύμφωνα με πληροφορίες  τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος, μεταξύ άλλων αφορούν στην αποτελεσματική πράσινη ενεργειακή μετάβαση, στο μηχανισμό διαρροής άνθρακα, στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας, καθώς επίσης και σε θέματα που αφορούν στις δεξιότητες και τη διασύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις. Τέλος στην ατζέντα του ΣΕΒ βρίσκεται πάντα το θέμα της βιομηχανικής πολιτικής και η επίτευξη του στόχου της αύξησης της συμβολής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ στο 15%. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ