Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Νοε-2021 11:52

  Γ. Οικονόμου: Η χώρα δεν θα κλείσει - Όχι σε μέτρα για εμβολιασμένους

  Οικονομου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Με τη στρατηγική που έχει χαράξει και έχει στην κορυφή της την "ανοιχτή οικονομία και κοινωνία" θα συνεχίσει να πορεύεται η κυβέρνηση.

  "Η δική μας στρατηγική παραμένει συγκεκριμένη…Η χώρα δε θα κλείσει. Τα μέτρα υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική. Δε σκεφτόμαστε μέτρα που θα φέρουν περιορισμούς στους εμβολιασμένους. Που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο λοκντάουν…", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

  Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι στην πρώτη γραμμή βρίσκεται πάντα η άνοδος των ρυθμών του εμβολιασμού.

  "Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να ενισχύσουμε την εμβολιαστική κάλυψη και, φυσικά, να ενισχύσουμε το εθνικό σύστημα της υγείας", ανέφερε. 

  Η κυβέρνηση αφήνει, την ίδια στιγμή, ανοιχτό ενδεχόμενο για προσαρμογές στο covid-pass για τους άνω των 60, προκειμένου το πλαίσιο να συμβαδίζει με τις αποφάσεις που θα λάβουν οι Βρυξέλλες.

  "Οι συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται σε εξέλιξη. Εμείς αυτό που θα κάνουμε προφανώς και θα κοιτάξουμε πώς θα προσαρμόσουμε και θα συνδυάσουμε τις ενέργειές μας. Αυτό που τη συγκεκριμένη στιγμή έχει γίνει εδώ είναι για να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων, το covid-pass, οι 60 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν κάνει και την τρίτη δόση. Από το χρονικό ορίζοντα και μετά που προδιαγράψαμε. Οποιαδήποτε αναγκαία προσαρμογή χρειάζεται και με βάση τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν στην ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει, έτσι ώστε να μην υπάρχει αντίφαση ή σύγχυση για το τι ισχύει…", είπε ο κ. Οικονόμου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ