Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Νοε-2021 11:22

  Χρ. Στυλιανίδης: Ιδρύεται Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας

  Χρ. Στυλιανίδης: Ιδρύεται Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ίδρυση Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας, όπου εθελοντές αλλά και στελέχη της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων θα παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών καθώς και ειδική εκπαίδευση, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), που πραγματοποιείται στην Αιδηψό και οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα.

  Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε τη σημασία που έχουν "η συνεργασία και οι συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς" και κυρίως η συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών στην πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. "Οι συνέργειες με τους πολίτες είναι η μοναδική οδός για να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα", είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για τη συγκρότηση "μίας μεγάλης συμμαχίας" όλων των παραπάνω, που θα βασίζεται σε ένα "τρίπτυχο ολιστικής προσέγγισης": Πρόληψη, προετοιμασία-ετοιμότητα, ανθεκτικότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η υλοποίησή του θα αρθρωθεί σε εθνικό, περιφερειακό και υοπικό επίπεδο.

  Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι "όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Μεσόγειος είναι το hot spot της περιβαλλοντικής κρίσης", γι' αυτό τόνισε πως είναι αναγκαία η άμεση "υιοθέτηση πολιτικών που να μετριάζουν τις επιπτώσεις και να ενισχύουν την προσαρμοστικότητα όλων στα νέα κλιματικά δεδομένα".

  Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο τι έχει πράξει μέχρι τώρα η κυβέρνηση σε αυτήν την κατεύθυνση, επισημαίνοντας πως "η Ελλάδα γίνεται η χώρα που πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα", γι αυτό και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Γλασκώβη "τράβηξε το ενδιαφέρον παγκόσμιων ηγετών και ΜΜΕ".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ