Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Νοε-2021 21:32

  Χ. Καστανίδης: Με τη Δεξιά ανήκουμε σε διαφορετικές ιδεολογίες - Με τη ριζοσπαστική Αριστερά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη

  Χ. Καστανίδης: Με τη Δεξιά ανήκουμε σε διαφορετικές ιδεολογίες - Με τη ριζοσπαστική Αριστερά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προτεραιότητές του είναι να ξαναβρεί γρήγορα το Κίνημα Αλλαγής την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητά του ως σύγχρονο κόμμα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, να αναδειχθούν και πάλι οι ουσιώδεις διαφορές μεταξύ συντηρητικών και προοδευτικών πολιτικών και, στη βάση αυτή, να διαμορφωθεί μία συνεκτική δέσμη προγραμματικών προτάσεων για το μέλλον της Ελλάδας και την ευημερία των πολιτών, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ηράκλειο, ο υποψήφιος για την προεδρία στο Κίνημα Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης. Ο κ. Καστανίδης, μιλώντας σε συγκεντρωμένους, ανέφερε ότι κομβικής σημασίας ζήτημα είναι η οργανωτική αναδιάταξη της παράταξης, ώστε σε σύντομο χρόνο να είναι έτοιμη να αναλάβει μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες.

  "Είναι κρίσιμο να αναδειχθούν και πάλι οι αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους πιο αδύναμους, να ανοικοδομηθεί το κράτος πρόνοιας και να ξαναδιατυπωθεί το δημοκρατικό αίτημα, ώστε η Δημοκρατία να μεταμορφωθεί σε σφύζουσα από τη συμμετοχή των πολιτών "αγορά" είπε ο κ. Καστανίδης, που συμπλήρωσε λέγοντας ότι δεν τον απασχολεί το ερώτημα πιθανών μετεκλογικών συνεργασιών.

  "Δεν μας απασχολεί, γιατί με τη Δεξιά ανήκουμε σε διαφορετικούς ιδεολογικούς κόσμους, ενώ με τη ριζοσπαστική Αριστερά είναι δυσχερής ο διάλογος, γιατί λείπει το στοιχείο της εμπιστοσύνης" ανέφερε ο κ. Καστανίδης.

  Ο υποψήφιος για την προεδρία στο Κίνημα Αλλαγής, επικαλούμενος τον Μιτεράν και την τοποθέτησή του περί διαχείρισης των συμβόλων, πρόσθεσε ότι "είναι αδύνατο να αγνοήσουμε την ανάγκη της επιστροφής του ακρωνυμίου και των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ στον τίτλο της παράταξης. Το θέμα θα το θέσω στο τακτικό συνέδριό μας που θα διεξαχθεί λίγους μήνες μετά την εκλογή προέδρου" ενώ αναφέρθηκε και στο πλαίσιο δράσης αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές, που θα περιλαμβάνει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και αναζήτησης συμμαχιών στην Ευρώπη, "ώστε να μην επιστρέψουμε από τις αρχές του 2023 στο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας" και επιπλέον την δημιουργία ενός ριζοσπαστικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση. Μεταβολές που θα στηριχθούν στην αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης, την ενίσχυση του κοινωνικού τομέα της οικονομίας, αλλά και την ενίσχυση της συμμετοχικής Δημοκρατίας "με θεσμούς όπως το δημοψήφισμα με πρωτοβουλία των πολιτών ή τη νομοθέτηση με πρωτοβουλία κοινωνικών φορέων και πολιτών".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ