Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Νοε-2021 13:04

  Γ. Οικονόμου: Το lockdown δε βρίσκεται στο τραπέζι για την κυβέρνηση

  Γ. Οικονόμου: Το lockdown δε βρίσκεται στο τραπέζι για την κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.21

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Μήνυμα ότι η κυβέρνηση κινείται και θα κινηθεί προς την κατεύθυνση κάθε μέτρου για την ενίσχυση του συστήματος της υγείας εξέπεμψε ο Γιάννης Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Παράλληλα, ανέφερε ότι όταν το υπουργείο Υγείας θεωρήσει ότι είναι άμεση η ανάγκη της επίταξης υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς, η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε αυτό το βήμα, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η οικονομία και η κοινωνία να παραμείνουν ανοιχτές.

  "Το lockdown δε βρίσκεται στο τραπέζι για την κυβέρνηση…", σημείωσε ο κ. Οικονόμου. "Στη χώρα μας, μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών παρατηρείται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που έχουν και τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη. Ταυτόχρονα, από τα στοιχεία που δίνουν καθημερινά  τα νοσοκομεία προκύπτει ότι 9 στους 10 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ. είναι ανεμβολίαστοι. Επιβεβαιώνονται έτσι ο έρευνες που έγιναν τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό και αποδεικνύεται περίτρανα ότι η μόνη ασφαλής και αποτελεσματική άμυνα απέναντι στη φονική επιδημία είναι ο εμβολιασμός. Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, που τέθηκαν σε εφαρμογή από το περασμένο  Σάββατο και τους εκτεταμένους ελέγχους που διενεργούνται  υπάρχει προοδευτική αύξηση στον προγραμματισμό των εμβολιασμών από ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν ανεμβολίαστοι. Ενδεικτικά την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου  υπήρξαν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού. Έστω την έσχατη ώρα, κάποιοι προβαίνουν στην επιλογή υπέρ της ζωής και της δημόσιας υγείας", σχολίασε.

  Κάνοντας λόγο για μία δυναμική κατάσταση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι, εάν χρειαστούν προσαρμογές στις παρεμβάσεις, αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί. "Δε θέλουμε η χώρα να ξανακλείσει. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να αναχαιτίσουμε την επέλαση του ιού. Να μείνει η οικονομία και η κοινωνία ανοιχτή…", είπε. Όσον αφορά στις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η κυβέρνηση δε θα αναμιχθεί στα εσωτερικά ζητήματα άλλης χώρας. "Από εκεί και πέρα, η επιλογή μας να μη βιαστούμε να κυρώσουμε τα μνημόνια είναι σωστή και εύστοχη, δεδομένου ότι είναι μέτρο ελέγχου εφαρμογής της συμφωνίας…", πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ