Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Νοε-2021 18:43

  Υπ. Εργασίας: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πείσει κανένα συνταξιούχο να ξεχάσει το νόμο Κατρούγκαλου

  Υπ. Εργασίας: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πείσει κανένα συνταξιούχο να ξεχάσει το νόμο Κατρούγκαλου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πείσει κανένα συνταξιούχο να ξεχάσει το νόμο Κατρούγκαλου και τις μειώσεις συντάξεων που τον συνόδευσαν", τονίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις.

  Όπως αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση, "ο κ. Τσίπρας μιλώντας σήμερα για τις συντάξεις παρήγαγε μια νέα σοδειά ψεμάτων: 

  1.Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε στη Νέα Δημοκρατία 120.000 εκκρεμείς συντάξεις, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι μόνο οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 189.851 και οι συνολικές εκκρεμείς ασφαλιστικές υποθέσεις 1.059.000 ! 

  2.Επανέλαβε για μια ακόμα φορά το ψεύδος ότι δήθεν οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν τετραπλασιαστεί από το 2019 ενώ όλοι γνωρίζουν ότι από  περίπου 190.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις το 2019,  σήμερα ο αντίστοιχος αριθμός έχει μειωθεί σε περίπου 120.000. 

  3.Είχε το θράσος να κατηγορήσει την Νέα Δημοκρατία για τα αναδρομικά. Ξεχνά όμως ότι τα αναδρομικά προέκυψαν γιατί η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε το νόμο 4670 του 2020  αποκαθιστώντας αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου. Έτσι μέχρι τώρα 200.000 συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις και αναδρομικά μετά από πολλά χρόνια. 

  Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πείσει κανένα συνταξιούχο να ξεχάσει το νόμο Κατρούγκαλου και τις μειώσεις συντάξεων που τον συνόδευσαν. Ούτε και θα αφήσει κανένα ασφαλισμένο να ξεχάσει την φύρδην-μίγδην συγχώνευση των πρώην ταμείων στον ΕΦΚΑ που οδήγησε στην εκτόξευση των εκκρεμοτήτων στις συντάξεις. Θα  του συνιστούσαμε λοιπόν αφού δεν θέλει να ζητήσει συγνώμη από τους συνταξιούχους,  τουλάχιστον να μην προκαλεί."
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ