Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Οκτ-2021 11:06

  ΚΙΝΑΛ: Οδύνη για απώλεια Γεννηματά- Ερωτήματα για την επόμενη μέρα ως την ανάδειξη αρχηγού

  ΚΙΝΑΛ: Οδύνη για απώλεια Γεννηματά- Ερωτήματα για την επόμενη μέρα ως την ανάδειξη αρχηγού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Σοκ και οδύνη συνόδευσε χθες την είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά όχι μόνο στο ΚΙΝΑΛ αλλά σε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο. Αποτυπώθηκε άλλωστε σε αυθόρμητες αντιδράσεις, ξεσπάσματα βουλευτών σε δάκρυα και αγκαλιάσματα  μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου. 

  Από τις πληροφορίες που γνωστοποιήθηκαν μετά την ανακοίνωση του θανάτου της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, κανείς δεν περίμενε αυτή την τόσο δραματική επιδείνωση της υγείας της από το βράδυ του Σαββάτου παρά το γεγονός πως όλοι γνώριζαν ότι αυτή τη φορά η μάχη της Φώφης Γεννηματά ήταν πιο δύσκολη και σύνθετη από την πρώτη του 2008 από την οποία βγήκε νικήτρια. 

  Όλο το ΚΙΝΑΛ πενθεί, η Χαριλάου Τρικούπη "ντύθηκε" με μαύρες σημαίες και οι υποψήφιοι διάδοχοί της εμφανίστηκαν - άλλως πώς- συντετριμμένοι. Ακόμη και όταν λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση του θανάτου της από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, γνωστοποιήθηκε η δραματική επιδείνωση της υγείας της, ελάχιστοι, ακόμη και γνωρίζοντες ,  είχαν συνθηκολογήσει με την ιδέα ότι το τέλος βρισκόταν μερικά λεπτά της ώρας μόνο, κοντά. 

  Διαδικασίες και ερωτήματα

  Οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα έχουν από χθες "παγώσει" , όπως και οι σύντροφοι της Φώφης Γεννηματά. Κανείς δεν είναι πρόθυμος να συζητήσει για διαδικαστικά , άχαρα εκ των πραγμάτων ζητήματα, τουλάχιστον μέχρι να παρέλθει το πρώτο σοκ και να αποχαιρετήσουν την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ , αύριο από το Α. Νεκροταφείο. 

  Γεννώνται ερωτήματα ωστόσο που θα έρθουν πιεστικά τις επόμενες μέρες για το Κίνημα Αλλαγής. Θα υλοποιηθεί κανονικά το χρονοδιάγραμμα της εσωκομματικής εκλογής, δηλαδή α΄γύρος στις 5 Δεκεμβρίου και εάν χρειαστεί β' γύρος, στις 12.12; Έχουν αρχίσει ηδη να υπάρχουν σκέψεις για αναβολή των διαδικασιών, κατά μία εβδομάδα. 

  Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ζήτημα της εκπροσώπησης του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή. Θα αρκεστούν σε εκπροσώπηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, έμπειρο αναμφισβήτητα Κώστα Σκανδαλίδη ή θα κριθεί ότι απαιτείται και για λόγους διαδικαστικούς ( οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων δικαιούνται λιγότερο χρόνο παρεμβάσεων στη Βουλή από τους επικεφαλής τους) ένας "μεταβατικός" πρόεδρος για να απολαμβάνει το ΚΙΝΑΛ "αναβαθμισμένη" κοινοβουλευτική εκπροσώπηση; 

  Από τους νυν υποψηφίους, τη δυνατότητα αυτή θα είχαν μόνον οι Γ. Παπανδρέου , Α. Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, οι οποίοι είναι εκλεγμένοι βουλευτές. Η λύση αυτή θα προκαλούσε εκ των πραγμάτων ζήτημα στους έτερους υποψηφίους που δεν έχουν την ίδια δυνατότητα. 

  Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από την επόμενη εβδομάδα για ευνόητους λόγους. Στο μεταξύ πάντως, την έδρα της Φώφης Γεννηματά, καταλαμβάνει στη Βουλή η Τόνια Αντωνίου, α΄επιλαχούσα στη Β3 του Νότιου Τομέα Αθηνών.

  *Διαβάστε ακόμα

  -Σε εθνικό πένθος η χώρα αύριο για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

  -Συγκίνηση για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ