Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Οκτ-2021 11:48

  ΚΙΝΑΛ: Ο Ν. Ανδρουλάκης ζητά debate

  ΚΙΝΑΛ: Ο Ν. Ανδρουλάκης ζητά debate
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην προτεραιότητά του να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη, ώστε να έχει πρωτεύοντα ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, καθώς και στην πρότασή του για debate των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

  "Κανείς δε θα δοξαστεί κρυπτόμενος, κανείς. Για αυτό, σήμερα, θα στείλω επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή και στους συνυποψηφίους μου να οργανωθούν δύο debate με όλους πριν τις εκλογές και ένα debate μεταξύ των δύο στο δεύτερο γύρο. Θα κάνουμε καθαρές δεσμεύσεις και για το τι κόμμα θα έχουμε την επόμενη μέρα, αλλά και για το τι ιδεολογικό πλαίσιο και τι προοπτική δίνουμε στον ελληνικό λαό" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. 

  "Προτεραιότητά μου είναι να μεγαλώσει η παράταξη. Αυτό το κόμμα να αποκτήσει ξανά τέτοια δυναμική, ώστε αυτά που πιστεύουμε ως Σοσιαλδημοκράτες να μπορούν υλοποιηθούν στη χώρα" τόνισε, επισημαίνοντας πως αυτό θα αλλάξει και τη δυναμική των εξελίξεων στο σημερινό πολιτικό τοπίο, καθώς κρίσιμο ζητούμενο στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί πολίτες της χώρας να έχουν μια αξιόπιστη επιλογή.

  Ως προς το δίλημμα περί συνεργασιών, όπως τόνισε "εγώ δεν κλείνω το μάτι πουθενά. Είμαι υποψήφιος για να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ. Εάν μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη, το σημερινό πολιτικό σκηνικό θα αποκτήσει άλλη δυναμική εξελίξεων", ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι ένα κόμμα με το σημερινό μέγεθος δεν μπορεί να μπει σε μια τέτοια συζήτηση.

  "Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ ένα ισχυρό Κίνημα αλλαγής θα έχει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτή τη συζήτηση, θεωρώ το ποσοστό του 8% δεν επαρκεί για να μπούμε σε αυτή την περιπέτεια, αν δεν μεγαλώσει, θα μείνει στην αντιπολίτευση. Σε ένα μικρό κόμμα που δεν μπορεί να βάλει προτεραιότητες δε θα πάω ως αρχηγός του να μοιράσω υπουργεία, μόνο και μόνο για θέσεις εξουσίας. Αν αυτό μεγαλώσει θα επιβάλλει αρχές, αξίες και πρόγραμμα για να είναι μια ισχυρή κυβερνητική δύναμη. Άρα δεν έχω να επιλέξω με ποιον είμαι πιο κοντά. Τις αξίες και τις ιδέες μου δεν τις βάζω σε μεζούρα. Είμαι διαφορετικός, είμαι αυτόνομος", υπογράμμισε.

  Όσον αφορά στην πορεία ως τις εσωκομματικές εκλογές, τόνισε πως για να γίνει ένα νέο ξεκίνημα για την παράταξη χρειάζεται να υπάρξει μαζική συμμετοχή. "Η συζήτηση πρέπει να αφορά όχι στα τεχνητά διλήμματα που μπαίνουν για την επόμενη ημέρα των εκλογών, βάσει των δημοσκοπήσεων, αλλά στην κοινωνία. Φιλοδοξώ να ανατρέψουμε τους σημερινούς συσχετισμούς απέναντι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Δε βλέπω να έχουμε απέναντί μας ογκόλιθους ώστε να μη μπορούμε να το κάνουμε".

  Αναφερόμενος στους σημερινούς συσχετισμούς, τόνισε πως ενώ η ΝΔ κάνει πάρα πολλά λάθη, συγκρατεί δυνάμεις και δεν έχει ουσιαστικές απώλειες, διότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει ουσιαστική κριτική, ενώ έχει κι ένα φορτίο πενταετούς διακυβέρνησης χαμηλής αξιοπιστίας. "Εμείς με ένα κόμμα σύγχρονο που θα έχει πρόγραμμα με σαφήνεια και πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας, φιλοδοξώ ότι θα πάμε πολύ πιο μπροστά από σήμερα" είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

  Ερωτώμενος, τέλος, για τα στελέχη που έφυγαν προς άλλα κόμματα τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι "είναι αξιακό ζήτημα αυτοί που έφυγαν για να πάρουν καρέκλα σε άλλα κόμματα να μην επιστρέψουν πίσω". Αντίθετα, αγκαλιάζει "τον κόσμο της αριστεράς, που έχει κοινές αγωνίες μαζί μας, να μην έχουμε κοινωνικές ανισότητες, να έχουμε μια χώρα με ισχυρούς θεσμούς, μια χώρα διαφάνειας".

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παπανδρέου, Ανδρουλάκης, Λοβέρδος - Ποιον προτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ;

  * Ανδρέας Λοβέρδος: "Αν εκλεγώ, θα κάνω δηλώσεις ως πρόεδρος ΠΑΣΟΚ"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ