Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 23-Οκτ-2021 12:50

  Μήνυμα Τσίπρα σε ΣΥΡΙΖΑ για ανασύνταξη δια του συνεδρίου - Καμία αναφορά σε ΚΙΝΑΛ

  Οι στόχοι του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12.57

  Της Νίκης Ζορμπά

  Με επιδεικτική απουσία αναφοράς σε ΚΙΝΑΛ , ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει σήμερα για το τρίτο συνέδριο του κόμματος, "σάλπισε" τη "νέα αρχή" τόσο για το κόμμα του όσο και για τη χώρα, όπως είπε. Διττό το μήνυμα μέσω και του φόντου που το εκφώνησε " Νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή".

  Στη σύντομη ( για τα δεδομένα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ομιλία του- διήρκεσε μόλις 30 λεπτά), ο κ. Τσίπρας απέφυγε να αναλωθεί σε λεπτομέρειες για το δια ταύτα και τα διαδικαστικά του επικείμενου συνεδρίου.

  Προτεραιοποίησε εν αρχή το μήνυμα περί γόνιμης κάλπης από τις εκλογές της απλής αναλογικής:  "Οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι άγονες γιατί η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα, τη Δευτέρα το πρωί. Αυτή η προοπτική γίνεται ολοένα και πιο ρεαλιστική και πιο ορατή", δήλωσε και επανήλθε σε άλλο σημείο της ομιλίας του επ αυτού: " Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ πρέπει να νικήσει κατά κράτος το κράτος του κ. Μητσοτάκη και της διαπλοκής, να αναδειχθεί όχι μόνο πρώτη αλλά  ισχυρή δύναμη". 

  Απέφυγε όχι μόνο να κάνει ευθεία αναφορά στα τεκταινόμενα στο ΚΙΝΑΛ αλλά ούτε καν έμμεση, καθώς μιλώντας για την προοδευτική κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε ορατή πιθανότητα πια, συνέδεσε την πρόβλεψή του μόνο με τις επιδόσεις του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ και τις σχετικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ( εκλογές Γερμανία, ΗΠΑ, κλπ). 

  Από κει και πέρα, πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση αλλά και προσωπική στον πρωθυπουργό , περιγράφοντας τη grosso modo ως "καθεστώς φαυλότητας" με αντικοινωνικές πολιτικές. 

  Σταχυολογώντας την ομιλία του, είπε για:  

  Εκλογές

  Η μάχη των επόμενων εκλογών θα είναι πολύ κρίσιμη και δεν μπορεί κανείς να μασάει τα λογια του. Η Ελλάδα θα βυθιστεί στην ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική διάλυση αν δεν σταματήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη

  Απορρίπτουμε τα κόλπα , τα σενάρια, τους τακτικισμούς και λέμε καθαρά: Οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι άγονες γιατί η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα, τη Δευτέρα το πρωί. Αυτή η προοπτική γίνεται ολοένα και πιο ρεαλιστική και πιο ορατή. 

  Μας το δείχνει η ανταπόκριση που δείχνει η κοινωνία στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η προοδευτική στροφή που αποτυπώνεται γύρω μας στον κόσμο.

  Η πρώτη μεγάλη μάχη είναι η ενεργοποίηση της Κοινωνίας απέναντι σε αυτό το φαύλο καθεστώς που έχει απέναντί της. 

  Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ πρέπει να νικήσει κατά κράτος το κράτος του κ. Μητσοτάκη και της διαπλοκής, να αναδειχθεί πρώτη ισχυρή δύναμη.

  Κυβέρνηση

  Εκεί οδηγεί ο οδοστρωτήρας της πολιτικής τους, οι εξωτερικοί καταναγκασμοί δεν καθορίζουν σήμερα τον πολιτικό ανταγωνισμό για να μπορεί να κρύβεται η δεξιά σήμερα για τις αντικοινωνικές πολιτικές της επιλογές.

  Δεν υπάρχει σήμερα κανένα άλλοθι, δεν έχουν άλλοθι τα μνημόνια και την τρόικα. Γιατί υλοποιούν τις μνημονιακές πολιτικές και τις ιδεοληψίες της τρόικα χωρίς μνημόνια.Αλλά ούτε και η πανδημία αποτελεί άλλοθι, γι αυτό το όργιο του αυταρχισμού, την επίθεση στους νέους και την επιχείρηση διχασμού της ελληνικής κοινωνίας

  Έχει πετάξει λευκή πετσέτα στην πανδημία. Αντιμετώπισαν την πανδημία ως ευκαιρία.

  Άφησαν τη μέγγενη της ακρίβειας να πνίγει τη μεσαίατάξη και τα μεσαία στρώματα, πουλώντας τη ΔΕΗ την κρίσιμη ώρα 

  Βάζουν στο σημάδι τον κόσμο της εργασίας, καταργώντας το 8ωρο, κρατώντας καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό, 

  εξαπατούν τη μεσαία τάξη που την έκαναν σημαία προεκλογικά με έναν πτωχευτικό νόμο, τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

  Διαλύουν την Παιδεία, υποβαθμίζοντας τις πανεπιστημιακές σχολές , μετατρέπουν το Κράτος σε μαγαζί και το πρωθυπουργικό γραφείο σε Ανώνυμη Εταιρεία.

  ο άριστος γόνος αποδείχθηκε φθηνός βαλκάνιος Κουρτς που τρέμει στην ιδέα της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα  

  Συνέδριο 

  Ξαναπιάνουμε το νήμα των διεργασιών που συλλογικάέχουμε αποφασίσει για να ολοκληρώσουμε συλλογικά και συντεταγμένα το σχεδιασμό μας γι την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

  Για να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση του 3ου συνεδρίου μας που έχουμε εξαγγείλει ότι θα είναι ένα συνέδριο τομής και συνέχειας που θα επισφραγίσει τη νέα αρχή που αποφασίσαμε να κάνουμε όλοι μαζί αλλά κ να δώσει ώθηση στον κεντρικό πολιτικό μας στόχο που είναι η διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα φέρει τη νέα νίκη, απέναντι στη δεξιά, την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση.

  Δεν θα είναι ούτε συνέδριο χειροκροτητών ούτε αρένα μηχανισμών 

  Δεν θέλουμε το εγχείρημά μας να είναι κομματική υπόθεση αλλά υπόθεση της πλειοψηφίας, να φτάσουν οι απόψεις μας εκεί όπου η κοινωνία δοκιμάζεται, παντού. 

  Η πορεία προς το συνέδριο μπορούν και πρέπει να σηματοδοτήσουν τη δυνατότητα να χτίσουμε το αύριο. Η χώρα χρειάζεται μια νέα αρχή. και το κόμμα μας χρειάζεται μια νέα αρχή. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να εμπνεύσουμε και να οργανώσουμε την αντίσταση σε αυτό το φαύλο καθεστώς μέσα και έξω απο τη Βουλή. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ