Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 21:09

  Αλ. Τσίπρας σε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτατος 800 ευρώ - Επίδομα στέγασης και κατάργηση ΕΒΕ

  Αλ. Τσίπρας σε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτατος 800 ευρώ - Επίδομα στέγασης και κατάργηση ΕΒΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Σε κομματικό κοινό μεν (συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και σε προνομιακό για τον ίδιο και το κόμμα του πεδίο (τις νέες ηλικιακές ομάδες ψηφοφόρων), ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε σήμερα, επιχειρώντας αφενός να επενδύσει στα αντικυβερνητικά ανακλαστικά τους και αφετέρου να παρουσιάσει τις προτάσεις του για αυτή τη δεξαμενή ψηφοφορων. 

  Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας μιλώντας για τον πρωθυπουργό είπε ότι έχει χρίσει τους νέους στρατηγικό εχθρό, "τη θεωρεί ασύμμετρη μη ελέγξιμη απειλή στο καθεστώς που προσπαθεί να συντηρήσει και τη βάζει διαρκώς στο στόχαστρο, στρέφει τις μεγαλύτερες γενιές απέναντι στις νεότερες. Θέλει να εξουσιάζει διαρκώς το παρελθόν". Αντιθέτως, ο ίδιος, ανέδειξε τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ως την αιχμή του δόρατος για τη "νίκη στις επόμενες εκλογές". 

  "Κάθε νέος να νοιώθει ότι έχει προοπτική. Αποφοιτώντας από ένα ισχυρό δημόσιο σχολείο, με πτυχίο από ένα ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο" κατά την ομιλία του και επ αυτού υποσχέθηκε 

  1. Αύξηση δημοσίων δαπανών για την Παιδεία με 20.000 διορισμούς δασκάλων και καθηγητών

  2. Διπλασιασμό σε βάθος 4ετίας μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ με 2.000 διορισμούς ανά έτος. Καθηγητές στα ΑΕΙ και όχι αστυνομικούς.

  3.  Άμεση κατάργηση ΕΒΕ και επαναφορά συστήματος με δυνατότητα και ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ.

  Επιπλέον αναφερόμενος στο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για:

  - Έμπρακτη στήριξη με πολιτικές μέσω Αναπτυξιακής για νεοφυείς επιχειρήσεις και σύνδεση έρευνας και καινοτομίας με νεανική επιχειρηματικότητα. Μικροχρηματοδοτήσεις εκτός τραπεζικού συστήματος για ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες και επαγγελματίες για άνοιγμα δικής τους επιχείρησης. Χρηματοδοτικά προγράμματα για ίδρυση ενεργειακών κοινοτήτων, συνεταιρισμών και άλλων μορφών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

  - Κάθε νέος να αποκτήσει την αυτονομία του. Τα τεράστια κόστη για τη στέγαση σήμερα αποτελούν τροχοπέδη για να στήσουν τη ζωή τους. Κάθε νέος πρέπει να έχει δικαίωμα στη στέγη. Για αυτό έχουμε σχέδιο: Μείωση φορολογίας σε ιδιοκτήτες ακινήτων αν νοικιάζουν σε νέους με προϋπόθεση και τη μείωση του ενοικίου. Επιδότηση ενοικίου για ζευγάρια μέχρι 40 ετών από 140 ευρώ το μήνα το πρώτο άτομο μέχρι 350 ευρώ το μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά (για εισοδήματα ως 25.000 για ζευγάρι με δύο παιδιά).

  - Θέσπιση πολιτικού γάμου για ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια με πλήρη και ίσα δικαιώματα

  - 7ωρο τη μέρα 35 ώρες την εβδομάδα με μισθό όχι λιγότερο από 800 ευρώ. Για αυτό και θα καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις. Για αυτό και θα έχει ένα ισχυρό ΣΕΠΕ απέναντι στην αυθαιρεσία.

  Ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων ανέφερε στην ομιλία του: 

  "- Οι γενιές που μεγάλωσαν μέσα στην κρίση, σήμερα είναι ξανά στο επίκεντρο μιας νέας κρίσης. Οφείλουμε να μην αποδεχθούμε αυτήν την κανονικότητα, την αδικία.

  - Η γενιά που πλήρωσε το μάρμαρο της χρεοκοπίας, σήμερα πληρώνει την εκδικητική μανία μίας παράταξης που βίαια τη στοχοποιεί.

  - Η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα στην πανδημία και έχει μετατρέψει την οχύρωση της χώρας απέναντι στον ιό σε Squid Game. Σε μία χώρα με πάνω από 1 εκατ. ανεμβολίαστους άνω των 50 το πρόβλημα Μητσοτάκη είναι οι νέοι.

  - Η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη συνθλίβει όνειρα, φιλοδοξίες, ικανότητες, ευαισθησίες, ενδιαφέροντα και προοπτική των νέων.

  - Το μέλλον όλων κόβεται και ράβεται για να χωρά στα 600 ευρώ, την εξάρτηση από το σπίτι, την αδυναμία να οργανώσουν την ίδια τους τη ζωή.

  - Οι μόνοι που δικαιούνται να έχουν όνειρα είναι όσοι τους το επιτρέπει ο τραπεζικός λογαριασμός, τα παιδιά των ελίτ. Όλοι οι άλλοι στην αρένα.

  - Από το 2008 πάνω από 600.000 νέοι πήραν το δρόμο της ξενιτιάς. Δικαίως οι νέοι έχουν γίνει δύσπιστοι απέναντι στα πάντα.

  - Δεν είναι ανέμελοι οι νέοι αλλά νοιώθουν βαθιά ανασφάλεια. Γιατί στην Ελλάδα αυτοί τραβάνε κουπί, μεγάλωσαν απότομα, τα όνειρα ζωής έγιναν όνειρα εβδομάδας και ο ορίζοντάς τους περιορίζεται στο πώς θα βγει ο μήνας".

  Διαβάστε ακόμη

  * Γ. Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Έδειξε τη θεμελιώδη διαφορά μας για τον ρόλο της νέας γενιάς

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ