Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Οκτ-2021 13:00

  Γ. Οικονόμου: Ο Αλ. Τσίπρας θέλει να... δραπετεύσει από την περίοδο της διακυβέρνησής του

  Γ. Οικονόμου: Ο Αλ. Τσίπρας θέλει να... δραπετεύσει από την περίοδο της διακυβέρνησής του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Την ισχυρή προστιθέμενη αξία που έχουν για τη χώρα μας τα αποτελέσματα της χθεσινής Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου αναδεικνύει η κυβέρνηση.

  "Τα τελευταία δύο χρόνια λαμβάνει χώρα μια ενεργητική και πολύπλευρη διπλωματία, η οποία αποδίδει. Η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει το προστιθέμενο κύρος της και έχει αδράξει κάθε χαραμάδα ευκαιρίας που παρουσιάστηκε για να αναβαθμίσει γεωστρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά την Πατρίδα. Βρισκόμαστε σε ένα δρόμο που ήδη δρέπουμε τους καρπούς των κόπων μας. Αλλά δεν έχουμε επαναπαυθεί, ούτε τελειώσει. Έχουμε πολλά ακόμα να περιμένουμε και η ισχυροποίηση της Ελλάδας θα συνεχιστεί ανυποχώρητα. Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα οριστικά και σε αυτό το κομμάτι", τόνισε ο κ. Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

  Όπως σημείωσε, κατά την χθεσινή τριμερή Σύνοδο "προέκυψαν πολύ καθαρά και εμφατικά μηνύματα", καθώς οι τρεις ηγέτες:

  -Επαναβεβαιώνουν την αποφασιστικότητά τους για τη συνέχιση της συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ενισχύοντας την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

  -Απευθύνουν μήνυμα προς την Τουρκία να απέχει από προκλήσεις και μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, όπως η παρενόχληση ερευνητικών πλοίων που έχουν αδειοδοτηθεί από την Ελλάδα ή την Κύπρο.

  -Υπογραμμίζουν τη σημασία "του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών στις θαλάσσιες ζώνες τους".

  -Καταδικάζουν τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και όλες τις άλλες παράνομες δραστηριότητες σε περιοχές που βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

  -Υπογραμμίζουν ότι το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο για την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα.

  Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση…πετάει το γάντι στον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην εξεταστική επιτροπή. "Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα βασικά ζητήματα που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να ερευνηθούν θέλουμε να διερευνηθούν σε όλο το χρονικό βάθος. Από το 2015 μέχρι σήμερα…Να συμφωνήσουμε σε μία κοινή πρόταση. Ο Κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης…Η δική μας επιλογή είναι να ορίσουμε την ουσία και να το ψάξουμε με σαφήνεια. Η Κ.Ο. της ΝΔ, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δραπετεύσει, θα καταθέσει τη δική της πρόταση και θα πάμε σε δύο εξεταστικές", επεσήμανε ο κ. Οικονόμου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ