Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Οκτ-2021 15:17

  Συμμετοχή ΑνΥΠΕΞ Μ. Βαρβιτσιώτη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

  Βαρβιτσιώτης: Η κατάργηση των Διμερών Επενδυτικών Συμφωνιών μεταξύ μελών της ΕΕ υπηρετεί το συμφέρον της χώρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνεδριάσει αύριο, Τρίτη 19 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο θα συμμετάσχει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

  Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης και 22ας Οκτωβρίου 2021. Ειδικότερα, το Συμβούλιο θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με το Σχέδιο Συμπερασμάτων που περιλαμβάνει τη διαχείριση της πανδημίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις τιμές της ενέργειας, τη μετανάστευση και τις εξωτερικές σχέσεις.

  Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων περιλαμβάνεται επίσης συζήτηση με θέμα τον ετήσιο διάλογο για το Κράτος Δικαίου, ενώ η Σλοβενική Προεδρία θα ενημερώσει τους Υπουργούς σχετικά με τις εξελίξεις όσον αφορά τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

  Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

  Νωρίτερα, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα λάβει μέρος σε διαδικτυακή εκδήλωση ανταλλαγής απόψεων και ιδεών για το Μέλλον της Ευρώπης με τη συμμετοχή Ελλήνων υπαλλήλων Ευρωπαϊκών Θεσμών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ