Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Οκτ-2021 10:36

  Α. Τσίπρας σε Κ. Μητσοτάκη: Πετάξατε λευκή πετσέτα στην πανδημία και τον εμβολιασμό

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:17

  Για αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας και ωραιοποίηση της πραγματικότητας εγκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Πρωθυπουργό, επικαλούμενος τους θανάτους από την πανδημία και μιλώντας για 300 θανάτους εβδομαδιαίως. 

  Στο ίδιο πλαίσιο, είπε ότι η Κυβέρνηση πέταξε λευκή πετσέτα και στον εμβολιασμό,  ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση είχε ευθύνη να απομονώσει τους αντιεμβολιαστές ενώ τους "μοιράζετε χρήμα για να λένε ότι η πανδημία είναι ένα μασονικό σχέδιο για μείωση του πληθυσμού". 

  Ο Α. Τσίπρας, είπε μεταξύ άλλων: 

  - Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά αρνητική. Όσο πιο ανησυχητική είναι η πορεία της πανδημίας, τόσο περισσότερο οι έχοντες την ευθύνη παύουν να συζητούν για τα ζητήματα. Είναι μία μεγάλη αντίφαση. - Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατ. πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 συνανθρώπους μας, ένα μικρό χωριό. Και η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να έχει τελειώσει. Αποφάσισε η κυβέρνηση να σφυρίξει τη λήξη. 

  Έτσι δημιουργείτε ένα κλίμα χαλαρότητας απέναντι στην πανδημία. Ευελπιστώ η πρωτοβουλία μας να αποτελέσει ένα ξυπνητήρι για την κυβέρνηση. - Να συγκρίνουμε με τις χώρες ευρωπαϊκού Νότου; Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Μάλτα; Να συγκρίνουμε με μ.ο. ΕΕ; Διπλάσιος ο δείκτης θανάτων ανά εκατ. κατοίκων. - Τα νοσοκομεία, παρά την πανδημία, παραμένουν υποστελεχωμένα, χωρίς καμία σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης και με αρνητικό ισοζύγιο στις αποχωρήσεις - προσλήψεις. Χωρίς μόνιμες προσλήψεις.

   - Ο βασικός στόχος του τείχους ανοσίας από τον εμβολιασμό εγκαταλείπεται ως στόχος. Η Ελλάδα βρίσκεται τελευταία από τις χώρες ευρωπαϊκού νότου σε εμβολιαστική κάλυψη. Όλοι είναι πάνω από εμάς.  Η Πορτογαλία έχει 88% εμβολιαστική κάλυψη χωρίς καταναγκαστικά μέτρα και στερήσεις μισθού, εμείς κάτω από 60%. Ένας στους 4 άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι. Στους νέους παραμένουν πολύ χαμηλά τα ποσοστά. Κάτι φταίει εδώ. Μήπως ήταν λάθος η στρατηγική της καμπάνιας που κάνατε; 

  -Πετάξατε λευκή πετσέτα στην πανδημία. Αφήσατε τη χώρα να πορεύεται στα τυφλά. Αλήθεια τι απέγινε η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων; Συνεδριάζουν; Τους ρωτάτε; Τώρα τους παραμερίσατε και αυτούς γιατί μάλλον σας είναι δυσάρεστοι. Το ερώτημα λοιπόν είναι αφού τους απομακρύνατε όλους, ποιος παίρνει τις αποφάσεις; Υπάρχει πληθώρα δηλώσεων επιστημόνων που εκφράζουν έντονη ανησυχία για το άνοιγμα που ανακοινώσατε. - Μιλάτε μόνο για την ατομική ευθύνη. Πότε θα μιλήσουμε για τις δικές σας ευθύνες; Για μία σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης και όχι ως ευκαιρία ή όχημα εξαγοράς ΜΜΕ για την αποθέωσή σας; Για την ευθύνη σας να απομονώσετε τους αντιεμβολιαστές, ενώ εσείς τους μοιράζετε χρήμα για να λένε ότι η πανδημία είναι ένα μασονικό σχέδιο για μείωση του πληθυσμού; 

  - Δεν υπάρχει κανένας επιστήμονας που να λέει ότι με το εμβόλιο μόνο τελειώσαμε. Μόνο εσείς το είπατε για να πετάξετε την ευθύνη από πάνω σας. Με την εμμονή σας επιλέξατε οι ΤΟΜΥ να αφεθούν σε εγκατάλειψη, αφού έχετε στόχο να τις καταργήσετε. -Αφού αφήσατε το ΕΣΥ να σκάσει οργανωτικά, τώρα πάτε να το εξοντώσετε και οικονομικά. Το σύστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές από άλλα νοσήματα, γιατί το ΕΣΥ έχει γίνει μονοθεματικό. Έχουμε έτσι τρομακτική αύξηση της πλεονάζουσας θνησιμότητας. 8.400 θάνατοι περισσότεροι το 2020, πέρα από αυτούς από την πανδημία, σε σχέση με το μέσο όρο της πενταετίας 2015-2019. Οι θάνατοι που δεν αποδίδονται στον κόβιντ είναι υπερδιπλάσιοι στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη. Είναι τραγική η πραγματικότητα που προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε. Κρύβετε την τραγωδία της απώλειας ζωών κάτω από το χαλί. 

  - Επιβάλλεται υιοθέτηση μιας νέας υγειονομικής στρατηγικής που πρέπει να ενσωματώνει επαρκή επιδημιολογική επιτήρηση με εκτεταμένο τέστινγκ, κατ οίκον φροντίδα με εμπλοκή της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και των δήμων, στοχευμένη και πειστική ενημέρωση των πολιτών, πλήρη αξιοποίηση της αγωγής υγείας στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Προστασία του ΕΣΥ από την κοβιντοποίηση και κάλυψη αξιόπιστα των υπόλοιπων αναγκών των πολιτών. Άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολείων με λιγότερους μαθητές ανά τάξη. Αξιοποίηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Μέχρι πρόσφατα το αρνιόσασταν, αλλά και τώρα που με τεράστια καθυστέρηση η εικόνα που έχουμε είναι ότι αυτά δεν επαρκούν. -

  Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης ήταν πάντα στάση ευθύνης. Καταθέσαμε προτάσεις, βάλαμε πλάτη σε κρίσιμες αποφάσεις, μιλάμε διαρκώς με την επιστημονική κοινότητα για νέες επεξεργασμένες προτάσεις. Είναι υποχρέωσή μας ωστόσο να κάνουμε σκληρή κριτική σε μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που έχει επιλέξει το δρόμο της συνειδητής απάθειας απέναντι στην πανδημία. Που λέει στους πολίτες ότι εσείς έχετε την ευθύνη, κόψτε το λαιμό σας. Οι ζωές 11 εκατ. ανθρώπων δεν είναι κοινωνικό πείραμα. Σας καλώ να συνέλθετε για να πάρετε μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

  Κατά τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τις αιτιάσεις του πρωθυπουργού, για τις ευθύνες της αντιπολίτευσης στην υστέρηση της εμβολιαστικής κάλυψης και επέστρεψε τις κατηγορίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: "Η άποψή μου είναι ότι αντιμετωπίζετε και την πανδημία δυστυχώς με ελαφρότητα και προσπάθεια να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη".

  Εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό ανέφερε: "Κάνατε την πιο ασυνάρτητη ομιλία από τότε που αναλάβατε την θέση του πρωθυπουργού… Η ομάδα αλήθειας σας την έγραψε; Δεν κάνατε αυτοκριτική, δεν αναγνωρίσατε λάθη και παραλείψεις, δεν είπατε την αλήθεια στον ελληνικό λαό… Καταλογίσατε όλες τις ευθύνες στην αντιπολίτευση".

  Ανέφερε ότι η αντιπολίτευση από την αρχή στήριξε τις βασικές επιλογές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ακόμη και την προσωρινή αναστολή ατομικών ελευθεριών. Απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ρώτησε: "Δεν έχετε ευθύνη για το ότι δεν καταφέρατε να πείσετε τους πολίτες; Έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές σας; Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα περιορισμένα μέσα που έχει (την Αυτή και το left.gr), κάνει καμπάνια, αλλά δεν διαθέτει 41 εκατομμύρια ευρώ που μοιράσατε… Εσείς δεν λέγατε στο τέλος του 2020 ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι για την ελευθερία, γιατί το μίλι έγινε ατέλειωτος Γολγοθάς;".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ