Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Οκτ-2021 12:52

  Γ. Οικονόμου: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ αναβαθμίζει περαιτέρω τη χώρα γεωστρατηγικά

  Γ. Οικονόμου: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ αναβαθμίζει περαιτέρω τη χώρα γεωστρατηγικά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Την ισχυρή προστιθέμενη αξία που έχει για την άμυνα και το γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας η συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανέδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

  "Αναβαθμίζει τη χώρα γεωστρατηγικά και πολιτικά. Ενισχύει τη θέση της στην Ανατολική Μεσόγειο…Η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως αξιόπιστος και σταθερός εταίρος στην περιοχή…Η ενεργητική και σώφρονα διπλωματία που εφαρμόζουμε μας επιτρέπει να υπογράφουμε συμφωνίες, όπως αυτές", τόνισε ο κ. Οικονόμου. Παράλληλα, στάθηκε και στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τη χώρα μας η συμφωνία με την Αίγυπτο για την ηλεκτρική διασύνδεση. "Η Ελλάδα γίνεται κόμβος πράσινης ενέργειας", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Ερωτηθείς εάν η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει δική της πρόταση για εξεταστική, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να συζητηθεί η ουσία σε όλο το εύρος της περιόδου. "Το διαδικαστικό σκέλος θα βρεθεί…Θα βρούμε το βέλτιστο δυνατό τρόπο…Σε κάθε περίπτωση για εμάς είναι ξεκάθαρα τρία πράγματα. Είναι σαφές ότι η αδυναμία να παραθέσει πειστικό πολιτικό λόγο οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιεί εργαλεία του παρελθόντος, για να υποδηλώσει την παρουσία του. Είναι σαφές ότι εάν υπήρχε μία περίοδος στη χώρα μας, κατά την οποία επιδιώχθηκε η χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης και εάν υπήρχαν εταιρείες και δημοσκοπήσεις που βρίσκονταν σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα και την πεποίθηση των πολιτών, αυτή είναι η προηγούμενη περίοδος διακυβέρνησης…Είναι η πολιτική μας που δημιουργεί την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση…", ανέφερε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ