Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Οκτ-2021 15:33

  Στη Β. Μακεδονία ο Μ. Βαρβιτσιώτης - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια

  Στη Β. Μακεδονία ο Μ. Βαρβιτσιώτης - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα μεταβεί στα Σκόπια, κατόπιν προσκλήσεως του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Nicola Dimitrov.

  Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Nikola Dimitrov, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Bujar Osmani. Σημειώνεται ότι στο τέλος της συνάντησης με τον κ. Dimitrov, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

  Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, ο Αναπληρωτής Υπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Zoran Zaev.

  Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ αναμένεται να εξετασθούν και ζητήματα διμερών σχέσεων, όπως η οικονομία και η ενέργεια.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα θέσει στους ανωτέρω αξιωματούχους το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών.

  Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Αναπληρωτής Υπουργός θα έχει συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ