Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Οκτ-2021 11:05

  Απάντηση κυβέρνησης στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική: "Να εξεταστεί όλη η περίοδος από το 2015"

  Απάντηση κυβέρνησης στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική: "Να εξεταστεί όλη η περίοδος από το 2015"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Για εμάς είναι ξεκάθαρο. Να εξεταστεί όλη η περίοδος από το 2015".

  Με αυτό το σχόλιο απαντούν κυβερνητικά στελέχη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί εξεταστικής επιτροπής "για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης". Στην κυβέρνηση καταστρώνουν τη στρατηγική της... επόμενης ημέρας, προκειμένου να πιέσουν περαιτέρω την Κουμουνδούρου, με το στίγμα των προθέσεων να δίνει ήδη από χθες ο κ. Οικονόμου.

  "Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε τη συζήτηση σε οποιοδήποτε επίπεδο, για θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του Πολιτεύματος και της Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ή τον τρόπο με τον οποίο διενεργούνται και προβάλλονται οι δημοσκοπήσεις. Άλλωστε, από την ίδια μας την επιλογή να αναθεωρήσουμε το σχετικό  άρθρο του Συντάγματος, για να μπορεί η Αντιπολίτευση  να προκαλεί Εξεταστικές Επιτροπές, φαίνεται ποια είναι η αντίληψή μας για τον τρόπο λειτουργίας της διαφάνειας και της λογοδοσίας της Δημοκρατίας. Συνεπώς και δεν έχουμε κανένα θέμα. Βεβαίως, όμως, η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να περιοριστεί σε θέματα που, έτσι κι αλλιώς, έχουν απαντηθεί πολλές φορές και που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τα εργαλειοποιήσει, για να κρύψει την παταγώδη του αποτυχία στα μεγάλα, στα κεφαλαιώδη που απασχολούν την Πατρίδα και την κοινωνία. Αφού είναι να συζητήσουμε, θα συζητήσουμε για όλη την περίοδο από το 2015 και μετά", ανέφερε (ΣΚΑΪ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

  Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί, μέσω της πρότασής του, όχι μόνο να υπάρξει συζήτηση στη Βουλή, αλλά και να συσπειρώσει δυνάμεις της αντιπολίτευσης απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου, στελέχη της κυβέρνησης σημειώνουν ότι η Κουμουνδούρου προχωρεί σε αυτήν την κίνηση λόγω αδυναμίας να αρθρώσει "ουσιαστικό και εποικοδομητικό πολιτικό λόγο για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες", όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά. "Αφού η Κουμουνδούρου επιμένει στις κενές καταγγελίες περί χειραγώγησης ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων, είναι μια καλή ευκαιρία να συζητηθεί τι έχει γίνει στη χώρα από το 2015 και μετά για όλα αυτά τα ζητήματα, διότι ουδείς έχει ξεχάσει τους στημένους διαγωνισμούς και τα βοσκοτόπια, ή τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για να στηθεί το "Documento"", σχολιάζουν.

  "Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται στην διατύπωση της πρότασης για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, όπου αναφέρει ότι "ο Πρωθυπουργός στο ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε την ευκαιρία ώστε επικαλούμενος επιχειρήματα "κατάστασης έκτακτης ανάγκης”, να προωθήσει αφειδώς πρωτοφανούς ύψους χρηματοδότηση προς τα ΜΜΕ". Πρόκειται για υποκρισία και φαρισαϊσμό που ξεπερνούν κάθε όριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει ουσιαστικά στο σημείο να αμφισβητεί τόσο την έκτακτη κατάσταση που δημιούργησε ο κορονοϊός όσο και την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών, η οποία παραμένει προφανής ακόμα και σήμερα. Άρα, το συμπέρασμα που μπορεί να διαμορφώσει κανείς από τον λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι η πανδημία και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν αφορούσε ολόκληρη την κοινωνία. Και ο ιός που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν πέντε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο δεν συνιστούσε σοβαρό λόγο που να απαιτεί την ενημέρωση των πολιτών", συμπληρώνουν τα ίδια στελέχη. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ