Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 17:03

  Σε "τουρκική υφαλοκρηπίδα" οι έρευνες του Ορούτς Ρέις λέει το τουρκικό υπ. Άμυνας και δημοσιεύει χάρτες

  Σε "τουρκική υφαλοκρηπίδα" οι έρευνες του Ορούτς Ρέις λέει το τουρκικό υπ. Άμυνας και δημοσιεύει χάρτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πιστή στην τακτική της "πες πες, κάτι θα μείνει", η Τουρκία, μέσω του υπουργείο Άμυνάς της συνεχίζει να παρουσιάζει ψεύτικους χάρτες, προϊόν του δόγματος της "Γαλάζιας Πατρίδας", σε μία προσπάθεια να καπηλευτεί όλο τον υδάτινο χώρο που υπάρχει ανάμεσα σε Ρόδο-Κάρπαθο και Κύπρο, καθιστώντας τη Μεγίστη και το σύμπλεγμά της αόρατα.

  "Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβη μέχρι τώρα", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

  "Στις ειδήσεις σε ορισμένα όργανα των μέσων ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκαν μη ρεαλιστικές και παραπλανητικές αξιολογήσεις σχετικά με τη NAVTEX, η οποία ανακοινώθηκε για τις δραστηριότητες του σκάφους Oruc Reis.

  Στο πλαίσιο του έργου συλλογής σεισμικών δεδομένων της Turkish Petroleum Corporation και των γεωτρητικών δραστηριοτήτων: Οι δραστηριότητες από το Oruç Reis στη Μεσόγειο, τα πλοία Barbaros Hayrettin Paşa Seismic Research στη Μαύρη Θάλασσα, Fatih και Kanuni Drilling και το πλοίο Denar-2 συνεχίζονται υπό τη συνοδεία και τον έλεγχο στοιχείων του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας.

  Οι περιοχές που καθορίζονται στις τρέχουσες δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης καθορίζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές, τεχνικές απαιτήσεις και ανάγκες, σύμφωνα με την υφαλοκρηπίδα μας (Εικόνα-1), η οποία καθορίστηκε από τη Συμφωνία Υφαλοκρηπίδας που υπογράψαμε με την ΤΔΒΚ το 2011 και των οποίων τα σύνορα κοινοποιήθηκαν στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020. Σε αυτό το πλαίσιο, η περιοχή που απαιτείται για το σκάφος σεισμικής έρευνας Oruç Reis στα νοτιοδυτικά του κόλπου της Μερσίνας (Εικόνα-2) δημοσιεύτηκε με την ανακοίνωση της NAVTEX.

  Όταν εξετάζεται το πεδίο είναι σαφές ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν είναι εντελώς αναληθείς.

  Εικόνα 2

  Σε μια περίοδο που οι δραστηριότητες στη Γαλάζια Πατρίδα διεξάγονται πιο εντατικά από ποτέ με το συντονισμένο έργο των αρμόδιων υπουργείων και ιδρυμάτων, υπάρχει ένα ύστερο κίνητρο, αν δεν υπάρχει άγνοια, πίσω από τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες που θα παραπλανήσουν το ευγενές μας έθνος και βλάπτουν τις εθνικές μας δραστηριότητες.

  Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβη μέχρι τώρα.

  Ανακοινώνεται στο κοινό με σεβασμό".

  Πέτρος Κράνιας
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ