Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 23:59

  Reuters: Ο Γ. Τσούνης υποψήφιος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

  Reuters: Ο Γ. Τσούνης υποψήφιος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον ελληνο-αμερικανό Γιώργο Τσούνη προορίζει ο Λευκός Οίκος για το αξίωμα του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters. 

  Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο Γιώργος Τσούνης έχει όλα τα προσόντα για να αναλάβει επικεφαλής στην πρεσβεία στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι μιλάει πολύ καλά τα ελληνικά και συμμετέχει σε πολλές ελληνοαμερικανικές ενώσεις, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.  

  Ο κ. Τσούνης είναι ιδρυτής της Chartwell Hotels LLC και πρόεδρος της Battery Park City Authority, η οποία διαχειρίζεται μια έκταση 92 στρεμμάτων που προορίζεται για ανάπτυξη στο Μανχάταν.

  "Μιλάει άνετα τα ελληνικά και είναι στο Δ.Σ. πολλών ελληνικών οργανώσεων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ταιριάξει πολύ καλά στη θέση", σημειώνει ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

  Προσθέτει ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο κ. Τσούνης γνωρίζονται για δύο δεκαετίες και γνωρίστηκαν για πρώτη φορά όταν ο Μπάιντεν ήταν πρόεδρος στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Οι δύο άντρες έχουν πραγματοποιήσει εκτεταμένες συζητήσεις για τις σχέσεις των ΗΠΑ στην περιοχή, αναφέρει. 

  Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters ο κ. Τσούνης δήλωσε ότι "νιώθει υπερηφάνεια και ταπεινότητα" για την υποψηφιότητα του. Σημειώνεται ότι ο διορισμός του θα πρέπει να επικυρωθεί από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας,

  Η υποψηφιότητα του πάντως έχει προσελκύσει κριτική από πρώην διπλωμάτες που τον κατηγορούν για έλλειψη προετοιμασίας όταν προτάθηκε για τη θέση του πρέσβη στη Νορβηγία το 2014, αναφέρει το Reuters. Η υποψηφιότητα του για τη θέση του πρέσβη στη Νορβηγία τελικά αποσύρθηκε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ