Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 21:13

  Α.Μ. Ασημακοπούλου: Η ΕΕ πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για βιώσιμη αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

  Α.Μ. Ασημακοπούλου: Η ΕΕ πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για βιώσιμη αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αποτελεί ζήτημα που απαιτεί πανευρωπαϊκή προσέγγιση και άμεση επίλυση, τόνισε κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στη συζήτηση για τις ευρωπαϊκές λύσεις στην αύξηση των τιμών ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

  Η κ. Ασημακοπούλου υπογράμμισε ότι η αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, που οφείλεται στη ραγδαία αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, όπως και στην αύξηση των τιμών των δικαιωμάτων ρύπων, εντός του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών, δεν πλήττει μόνο τους Ευρωπαίους καταναλωτές ενέργειας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, αλλά θέτει σε κίνδυνο και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας ως το 2050.

  Για τους λόγους αυτούς, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ζητά από την ΕΕ, "όπως πρόσφατα αποδέχθηκε και υλοποίησε την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, να κάνει το ίδιο και τώρα, με την πρότασή του για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο". Ανέφερε, δε, ότι "η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη σύσταση ενός Μεταβατικού Ταμείου Αντιστάθμισης, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της αύξησης των τιμών στην ενέργεια" και "σύμφωνα με τον αρμόδιο Έλληνα υπουργό, Κώστα Σκρέκα, το ταμείο αυτό, θα αντλεί έσοδα από τις δημοπρασίες, μέσω του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών, τα οποία, στη συνέχεια, θα κατανέμονται στα κράτη-μέλη, αναλογικά και με συγκεκριμένα κριτήρια".

  Τέλος, η κ. Ασημακοπούλου διατυπώνει την πεποίθησή της πως η συγκεκριμένη πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετωπίζει το φαινόμενο της ενεργειακής κρίσης, με αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ