Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Οκτ-2021 17:30

  Λοβέρδος: Η σύναψη της ελληνογαλλικής συμφωνίας, ισχυρό όπλο για χώρα-

  Λοβέρδος: Η σύναψη της ελληνογαλλικής συμφωνίας, ισχυρό όπλο για χώρα-
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την υπερψήφιση από το κόμμα του, της ελληνογαλλικής στρατηγικής συμφωνίας, ξεκαθάρισε ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι "παρά το γεγονός ότι θα θέλαμε να είναι πολύ καλύτερη, η σύναψη της αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για τη χώρα".

  "Είμαστε υπέρ της ενδυνάμωσης της ελληνογαλλικής συνεργασίας και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας μας. Δεν είναι η καλύτερη συμφωνία που θα μπορούσε να είναι, όπως για παράδειγμα στο σημείο που αφορά την ρήτρα αμοιβαιότητας. Θα την θέλαμε καλύτερη. Ωστόσο, πρέπει όλα τα κόμματα, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να ζυγίσουμε και να σταθμίσουμε καλά τα πράγματα και να βάλουμε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Η καταψήφιση της Συμφωνίας ή το "παρών" δεν αποτελούν στάση που συνάδει με τα συμφέροντα της χώρας. Σίγουρα η Συμφωνία έχει προβλήματα. Όμως η στάθμιση θετικών και αρνητικών γέρνει ολοφάνερα στη σημασία υπέρ του ναι, γιατί η Συμφωνία υπηρετεί με τρόπο σοβαρό τα εθνικά συμφέροντα της χώρας", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

   Ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ακόμα, ότι "πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για αμυντική συμφωνία, γιατί στην ΕΕ υπάρχει η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής και καλό είναι να μην την αμφισβητούμε".

  "Είναι σημαντικό να υπάρχουν διμερείς σχέσεις, ειδικά με Γαλλία, αλλά δεν πρέπει να αποδυναμώσουμε την υποχρέωση όλων των κρατών μελών της ΕΕ, να συνδράμουν σε ένα άλλο κράτος αν δεχθεί επίθεση".

  Τέλος, ο κ. Λοβέρδος, έθεσε το ζήτημα μη συμμετοχής των ελληνικών ναυπηγείων στο κατασκευαστικό έργο των φρεγατών, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι μια παράλειψη της Συμφωνίας, καθώς θα έδινε την ευκαιρία να ενισχυθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ