Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Οκτ-2021 14:13

  Στην Αθήνα η αναπλ. διευθύντρια ΔΟΜ - Επίσκεψη με Βούλτεψη σε ασυνόδευτους ανηλίκους και κέντρο εκπαίδευσης

  Στην Αθήνα η αναπλ. διευθύντρια ΔΟΜ - Επίσκεψη με Βούλτεψη σε ασυνόδευτους ανηλίκους και κέντρο εκπαίδευσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην Αθήνα βρίσκεται η νέα αναπληρώτρια διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης κ. Amy Pope, ηγετικό στέλεχος σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και ικανότητα να σχεδιάζει και να μετατρέπει την στρατηγική σε δράση.

  Η κ. Pope έχει διατελέσει σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας συνεκτικές πολιτικές διαχείρισης κρίσεων, αποτροπής της εμπορίας ανθρώπων, αντιμετώπισης των υγειονομικών κρίσεων και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

  Αμερικανίδα νομικός με σοβαρή ακαδημαϊκή παρουσία και μακρά πορεία σε νευραλγικές θέσεις σε υπουργεία και Γερουσία, ειδικεύεται στην οργάνωση της συνεργασίας κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων για την βελτίωση συνεργειών και υπηρεσιών.

  Κατά την πρώτη αυτή επίσκεψή της στην Αθήνα, η κ. Pope, είχε σήμερα συνομιλίες με την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη κ. Σοφία Βούλτεψη, με αντικείμενο την ενίσχυση των ενταξιακών πολιτικών και ειδικότερα του Προγράμματος "Ήλιος" που υλοποιείται από τον ΔΟΜ και περνά σε νέα εποχή.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η κ. Pope για το νέο Πρόγραμμα "Helios Junior" που σχεδιάζει η υφυπουργός για την ομαλή μετάβαση των ασυνόδευτων ανηλίκων από την ανήλικη στην ενήλικη ζωή τους.

  Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η κ. Pope, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ένταξης του "Ήλιος" στο Μεταξουργείο και τον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων "Κυψέλη", που λειτουργούν από τον ΔΟΜ, συνοδευόμενη από την κ. Βούλτεψη, τον αρχηγό της αποστολής κ. Τζιανλούκα Ρόκκο και την Κα Αντωνία Ψύρρα από το Γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ