Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Οκτ-2021 12:58

  Γ. Οικονόμου: Ο Αλ. Τσίπρας αποδεικνύει την πολιτική του ανεπάρκεια

  Γ. Οικονόμου: Ο Αλ. Τσίπρας αποδεικνύει την πολιτική του ανεπάρκεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Κατά μέτωπο επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας εξαπολύει η κυβέρνηση.

  "Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει την πολιτική του ανεπάρκεια. Επιλέγει να απόσχει από το εθνικό μέτωπο θωράκισης της χώρας. Το ίδιο έκανε και στη συμφωνία με την Αίγυπτο. Η ομιλία του χθες ήταν ενδεικτική της σύγχυσής του", τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Οικονόμου. "Όλο αυτό το ντεκόρ στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να δικαιολογήσει γιατί είναι απέναντι σε μία εθνική επιτυχία. Και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται αυτοί οι άθλιοι υπαινιγμοί. Εάν θέλει περισσότερες πληροφορίες για την εποχή που ανέφερε έχει στο περιβάλλον του ανθρώπους που μπορούν να του την εξηγήσουν με μεγάλη ακρίβεια", σημείωσε, ερωτηθείς για τις αναφορές Τσίπρα στην εποχή Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλου.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της χώρας, μια επιτυχία ιστορικών διαστάσεων. "Ο διεθνής αντίκτυπος και το πολιτικό και στρατιωτικό της αποτύπωμα ήδη αποτελούν την τρανότερη απόδειξη. Προσδοκούμε κι ελπίζουμε σε ένα αραγές εθνικό μέτωπο, σε μια πανεθνική πανστρατιά στήριξης της συμφωνίας και των εθνικών μας συμφερόντων. Δυστυχώς, όμως, για  πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει, τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό, την πολιτική του ανεπάρκεια. Παραμένει προσκολλημένος σε ιδέες και ερμηνευτικά σχήματα του περασμένου αιώνα. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και διπλωματικό περιβάλλον και για αυτό επιλέγει -για μια ακόμη φορά- να απόσχει από το εθνικό μέτωπο θωράκισης της Ελλάδας", είπε. "Να θυμίσω  απλώς ότι δεν είναι η πρώτη φορά, το ίδιο έκανε και στη Συμφωνία με την Αίγυπτο. Η χθεσινή  του ομιλία, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ανερμάτιστη, με αναμασημένα υπονοούμενα κλισέ και ψέματα. Ήταν ενδεικτική της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται, αντιλαμβανόμενος το προσωπικό πολιτικό του αδιέξοδο. Προσπάθησε να παρουσιάσει την εικόνα της χώρας που βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα και την αντίληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας  των Ελλήνων  πολιτών. Η συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας  αναβαθμίζει στρατηγικά την Πατρίδα μας, διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, εμπεδώνει το ρόλο της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί το πρώτο βήμα για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης.  Απέναντι σε όλο αυτό ο κ. Τσίπρας επιλέγει να γίνει η εθνική εξαίρεση. Η αντιμετώπισή του  απέναντι στην συμφωνία είναι πολιτικά και εθνικά  ασύνετη. Είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ο κ. Τσίπρας με τις  αγκυλώσεις, τις εμμονές και τις  ψευδαισθήσεις του  είναι απέναντι σε μια συμφωνία που αποτελεί πρώτα και πάνω απ’ όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης. Ο Ελληνισμός όμως γνωρίζει ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες και με κραυγές,  αλλά με ενεργητική διπλωματία και πράξεις. Και αυτή την πολιτική ακολουθούν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση", συμπλήρωσε.

  Με το βλέμμα στις αυριανές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που σχετίζονται με τη συμβολή τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού. "Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχία ένα πλαίσιο που έχει οδηγήσει δύο στους τρεις να είναι θωρακισμένοι απέναντι στον ιό. Είναι ένα πλαίσιο που θα ανταποκρίνεται στην τώρα πραγματικότητα. Στις ανάγκες των πολιτών και της χώρας. Δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε πάλι lockdown", είπε. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ