Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Οκτ-2021 20:21

  Ο Κ. Φραγκογιάννης εγκαινίασε μαζί με τον πρωθυπουργό της Λιβύης την "11th Libya Build"

  Ο Κ. Φραγκογιάννης εγκαινίασε μαζί με τον πρωθυπουργό της Λιβύης την "11th Libya Build"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη διεθνή κατασκευαστική έκθεση "11th Libya Build" εγκαινίασε μαζί με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο κ. Φραγκογιάννης μετέβησαν στο ελληνικό περίπτερο στην έκθεση, το οποίο και εγκαινίασε ο υφυπουργός. "Η παρουσία μου στο ελληνικό περίπτερο της Έκθεσης '11ης Libya Build', της σημαντικότερης έκθεσης δομικών υλικών και κατασκευών στη Λιβύη, αποτελεί απόδειξη αλλά και μήνυμα της Ελλάδος, τόσο προς τις λιβυκές αρχές και τη λιβυκή επιχειρηματική κοινότητα, όσο και προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουμε πολλές και αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες" δήλωσε ο Κώστας Φραγκογιάννης.

  Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό των διήμερων επαφών του στην Τρίπολη, ο υφυπουργός είπε πως είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να αναδείξει την προοπτική των αμοιβαίων επωφελών συνεργασιών, αλλά και να μεταφέρει το μήνυμα, πως η χώρα μας, με την ενεργή παρουσία των διπλωματικών της αρχών, είναι έτοιμη να συνδράμει στην αξιοποίηση των προσφερόμενων επιχειρηματικών ευκαιριών, στη διευθέτηση τυχόν δυσκολιών και εμποδίων, αλλά και στην καλλιέργεια της εμπιστοσύνης που απαιτείται.

  Εξάλλου, εκτίμησε πως η σταδιακή επιστροφή της ομαλότητας και η ανάγκη για την αποκατάσταση των υποδομών, αναμένεται να οδηγήσουν σε μία κατασκευαστική "έκρηξη". Ο κλάδος των ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών, όσο και οι παραγωγοί δομικών υλικών, είναι σε θέση να ανταποκριθούν, προσέθεσε.

  Εστιάζοντας στον κατασκευαστικό τομέα, ανέφερε πως ήδη υπάρχουν έργα του πετρελαϊκού τομέα και έργων υποδομής του κρατικού τομέα, ενώ στον ιδιωτικό τομέα προωθούνται έργα κατασκευής κατοικιών και ξενοδοχείων.

  Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως η σημερινή δυναμική παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων, από συναφείς κλάδους, σε ένα εξαιρετικό εκθεσιακό χώρο, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία δικτύωσης, παρουσίασης των προϊόντων και των δυνατοτήτων τους, αλλά ταυτόχρονα και επανεκκίνηση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

  Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα προς την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, ότι θα πρέπει να αξιοποιήσει τις διεθνείς εμπορικές εκθέσεις στη Λιβύη για την προώθηση των προϊόντων και των συνεργασιών, καθώς και τις επιχειρηματικές αποστολές που οργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών.

  Σε ό,τι αφορά στις ελληνικές εταιρίες που συμμετέχουν στην Έκθεση, είπε πως παρουσιάζουν προϊόντα που χρειάζεται η λιβυκή αγορά, διαθέτοντας υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστικές τιμές, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών.

  Γ. Σμυρλής: Το ελληνικό περίπτερο στην ενδέκατη Έκθεση "Libya Build" αποτελεί σαφή απόδειξη ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επωφελείς συνεργασίες ανάμεσα στις επιχειρηματικές κοινότητες των χωρών μας  

  Ιδιαίτερα χαρούμενος δήλωσε ο Γιάννης Σμυρλής, που για τρίτη φορά σε διάστημα έξι μηνών, επισκέπτεται, με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και του προέδρου του Enterprise Greece, τη Λιβύη - γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την βούληση της Ελλάδας για ενίσχυση και σύσφιξη των διμερών μας σχέσεων, όπως επεσήμανε.

  Σημείωσε πως το ελληνικό περίπτερο στην ενδέκατη Έκθεση "Libya Build", την σπουδαιότερη έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών της Λιβύης, αποτελεί σαφή απόδειξη ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε γόνιμες και αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες ανάμεσα στις επιχειρηματικές κοινότητες των χωρών μας και να ενισχύσουμε τους διμερείς δεσμούς φιλίας.

  Επίσης, ανέφερε πως η Ελλάδα διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία, καθώς και έμπειρες εταιρείες στους τομείς των δομικών υλικών και των κατασκευών. Πολλές απ' αυτές έχουν ήδη αναλάβει σημαντικά έργα υποδομών, συνδράμοντας ενεργά στην προσπάθεια της χώρας για ανοικοδόμηση και επιστροφή στην ομαλότητα.

  Αναγνωρίζοντας τις πολλαπλές δυνατότητες συνεργασίας και τις ευκαιρίες ανάπτυξης των διμερών οικονομικών και εμπορικών μας σχέσεων, επισήμανε πως αξιοποιούμε τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Αναφερόμενος στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Enterprise Greece και τον ομόλογό του λιβυκό φορέα, το Libyan Investment Authority, είπε πως επιβεβαιώνει την επιθυμία για δικτύωση των επιχειρηματικών μας κοινοτήτων και ανάκτηση του χαμένου χρόνου στις διμερείς μας συναλλαγές.

  Καταληκτικά, διαμήνυσε πως θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε σε αυτό το δρόμο της δημιουργικής συνεργασίας και της φιλίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ