Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Οκτ-2021 18:55

  Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία της Επ. Κεφαλαιαγοράς

  Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία της Επ. Κεφαλαιαγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση με την ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

  Όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι όροι της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και οι ενδείξεις για ενδεχόμενη χειραγώγηση της μετοχής της εισηγμένης.

  Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτελούνταν από την τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο., κ. Έφη Αχτσιόγλου, τον κ. Βαγγέλη Πιλάλη, Επικεφαλής της Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. και τον κ. Μπάμπη Φωτόπουλο, μέλος της Γραμματείας του Χρηματοπιστωτικού Τομέα.

  Την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκπροσώπησαν η Πρόεδρος, κ. Βασιλική Λαζαράκου και οι Αντιπρόεδροι, κ. Νικόλαος Κονταρούδης και κ. Αναστασία Στάμου.

  Στη συνάντηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισημάνθηκε ότι η απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών  μετόχων, οδηγεί το Δημόσιο σε απώλεια ελέγχου του σημαντικότερου ενεργειακού πόλου της χώρας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο εκτίναξης των τιμών ρεύματος και γενικευμένου κύματος ακρίβειας για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η απόφαση λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, των μικρομετόχων αλλά και των τελικών καταναλωτών.

  Επιπλέον, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε την  αποκλειστική αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ως προς την έγκαιρη διερεύνηση ενδεχομένης ύπαρξης προνομιακής πληροφόρησης και χειραγώγησης της μετοχής της ΔΕΗ, πριν ανακοινωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

  Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την πλευρά της επιβεβαίωσε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι έχει ήδη ξεκινήσει εκτεταμένος έλεγχος και πως βρίσκονται υπό εξέταση όλες οι συναλλαγές της επίμαχης περιόδου.

  Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επεσήμανε την ανάγκη τα ευρήματα του ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αποσταλούν το συντομότερο στον Οικονομικό Εισαγγελέα και στην Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, ώστε να διεξάγουν τους δικούς τους ανεξάρτητους ελέγχους.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ