Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Οκτ-2021 12:34

  Κ. Χατζηδάκης: Να δώσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση των κοινωνικών μέτρων

  Χατζηδάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ψηφοφορία που έγινε τη νύχτα στη Βουλή, σε σχέση με το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Κοινωνικής Προστασίας, πέρα από την αρνητική ψήφο που έδωσε επί της αρχής, καταψήφισε μια σειρά από σημαντικές και καινοτόμες διατάξεις του νομοσχεδίου, αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

  Συγκεκριμένα καταψήφισε:
  -την εισαγωγή μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης,

  -το πρόγραμμα "Κυψέλη" για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς,

  -την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής,

  -τη θέσπιση του Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με ειδικές ανάγκες,

  -το πρόγραμμα "Νταντάδες της Γειτονιάς".

  Πρόκειται για μέτρα προοδευτικά, που εκσυγχρονίζουν το πλαίσιο κοινωνικής προστασίας στη χώρα. Μέτρα που στηρίζονται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που τα χρηματοδοτεί μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ, τονίζει ο υπουργός και προσθέτει: "Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του τη στάση δεν δίστασε να καταψηφίσει μέτρα από τα οποία κερδισμένοι βγαίνουν οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία. Καθώς λοιπόν παραδίδουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας οφείλουν να δώσουν αμέσως εξηγήσεις:

  Ήταν μια πολιτική γκάφα ή εμπαθής και χολερική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση τους οδηγεί να ψηφίζουν με τρόπο που αφήνει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους ευάλωτους, εμβρόντητους. Περιμένουμε απάντηση!"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ