Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Σεπ-2021 15:35

  Κ. Μητσοτάκης στο Bloomberg: Το κλίμα στην Ελλάδα ύστερα από 10 χρόνια κρίσης έχει βελτιωθεί σημαντικά

  Συνεντευξη Bloomberg Μητσοτακης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.09

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Με αναφορές στην πορεία της οικονομίας, τις αναπτυξιακές προοπτικές που καταγράφονται, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και με το βλέμμα στα ελληνοτουρκικά, την πανδημία, τον τουρισμό και το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ολοκλήρωσε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg ο πρωθυπουργός.

  Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας από το 2019 και μετά, επισημαίνοντας ότι παρά τις συνθήκες της πανδημίας, υπήρξε στήριξη της πραγματικής οικονομίας, αλλά και όλες εκείνες οι προβλέψεις που…στρώνουν χαλί στην ανάπτυξη.

  "Παρά την πανδημία κατορθώσαμε να εφαρμόσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας άγγιξε το 16,2% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αναθεωρήσαμε την εκτίμηση για την ανάπτυξη στο 5,9% για το 2021, και πιθανώς αυτό να είναι μία απαισιόδοξη θεώρηση…Διαπιστώνουμε μεγάλο ενδιαφέρον για άμεσες ξένες επενδύσεις. Το κλίμα στην Ελλάδα ύστερα από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης έχει βελτιωθεί σημαντικά", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

  "Έχουμε δεσμευτεί ότι θα στηρίξουμε τους καταναλωτές στο ζήτημα των αυξήσεων της ενέργειας. Η ουσία είναι ότι στο τέλος οι καταναλωτές δε θα δουν σημαντική αύξηση στους λογαριασμούς. Απαιτείται μία ευρωπαϊκή απάντηση", ανέφερε ο πρωθυπουργός.

  Με το βλέμμα στον τουρισμό, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία τουριστική περίοδο καλύτερη του αναμενόμενου. "Στηρίξαμε τον τουριστικό τομέα και καταφέραμε να στηρίξουμε και την εργασία…Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι από την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού. Έχουμε μακροπρόθεσμο σχέδιο, για να στηρίξουμε την τουριστική βιομηχανία", σημείωσε και εξέφρασε την εκτίμηση για ένα διαφορετικό 2022. Ένα 2022 που, όπως είπε, θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στα προ της πανδημίας επίπεδα.

  Όσον αφορά στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι σχέσεις μας δεν ήταν πάντα εύκολες. "Πέρυσι, υπήρξαν αυξημένες εντάσεις, αλλά εφέτος τα πράγματα είναι καλύτερα…Τα ζητήματα που μας διχάζουν είναι περίπλοκα. Υπάρχει ένας δρόμος και αυτός είναι ο δρόμος του διεθνούς δικαίου", επεσήμανε και, ερωτηθείς για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ανέφερε πως η Ευρώπη δε θα ανεχθεί μία επανάληψη αυτού που βιώσαμε το 2015.

  "Πιστεύω ότι θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας. Θα το κάνουμε με τρόπο ανθρώπινο…Θέλουμε να καταστρέψουμε τα δίκτυα των διακινητών. Να συνεργαστούμε με την Τουρκία στο προσφυγικό-μεταναστευτικό", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ